1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2021 18:55 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Gareth Bale (© AFP)

Tottenham s obrovským přehledem zdolal Wolfsberger a je blízko postupu

Hodně jednoznačný průběh mělo utkání mezi Wolfsbergerem a Tottenhamem, které domácí tým sehrál v budapešťském azylu. Hosté tam vedli o pauze už o tři branky po trefách Sona, Balea a Lucase Moury, po penaltovém snížení Liendla v závěru pečetil výhru Vinícius Júnior.

Už v páté minutě se Spurs mohli dostat do vedení, levačka Sona vyslala technickou střelu jen těsně vedle tyče. Heung-min Son se nakonec dočkal v minutě třinácté. To z pravé strany odcentroval Bale a korejský útočník rybičkou dopravil míč mezi tři tyče. Hodně zajímavě si pak troufnul Alli, který nasadil protihráči jesle a z ostrého úhlu zkusil skórovat.

Pak se konečně ozvali i domácí, Joveljić ovšem svou dobrou akci zakončil jen doprostřed Llorisovy svatyně. A tak to potrestal Gareth Bale. Ten dostal od Dohertyho přihrávku za obranu, ve vápně si zasekl a ranou z nepříliš výhodné pozice zjevně zaskočil Koflera, který byl přinucen lovit míč ze sítě.

Po půlhodině opět přišla ojedinělá šance na straně rakouského celku, tentokráte se Lloris proti Vizingerově hlavičce musel předvést podstatně více. Ani tato šance ovšem Tottenham nerozklepala a brzy přistála v domácí svatyni třetí branka. Na svědomí ji měl Lucas Moura, který bravurně obešel trojici hráčů a po zemi na bližší tyč zakončil. V nastavení první půle mohl skóre korigovat Wernitznig, jehož přímý kop skončil těsně nad břevnem.

Po návratu ze šaten znovu zahrozil Bale. Skákavá střela velšského hráče nadělala gólmanovi obrovské problémy. Následně přišla pro hosty drobná komplikace. Sissoko ve vápně nešikovně podrazil Wernitzniga, což neuniklo zraku sudího, který nařídil penaltu. K té se postavil Michal Liendl a s naprostým přehledem ji proměnil.

Později mohl přijít i kontaktní gól, to když Liendl přihrával pod sebe a Wernitznig s úrovně penalty nastřelil břevno, od něhož se míč odrazil na brankovou čáru a do Llorisovy náruče. Na druhé straně se zrodila zajímavá příležitost pro Lamelu, který z dobré pozice napálil jen bránícího hráče.

Pojišťovací gól pro "Kohouty" přišel v osmaosmdesáté minutě. Höjbjergův centr přistál na hlavě Lamely. Tato střela by sice asi ještě letěla mimo, nicméně špičku kopačky do její dráhy strčil Vinícius Júnior.

Na Wolfsbergeru se tak možná negativně projevila nutnost sehrát domácí utkání mimo svůj stadion, konečný výsledek zněl 1:4. Odveta za týden tak pravděpodobně bude už jen formalitou.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Mates_Matesović

Pěkně, teď vyndej Sona a dej tam Scarletta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele