základní skupiny - skupina G, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Florian Wirtz (© AFP)

Nečekaně jednoznačný výsledek, Bayer doma smetl Betis

Betis atakuje nejvyšší příčky tabulky španělské ligy, o to více překvapilo jeho selhání v Leverkusenu. Německý klub před vlastními fanoušky nakonec vyhrál vysoko 4:0 a sahá po postupu do vyřazovací fáze.

Domácí z posledních pěti zápasů uhráli jen dvě remízy a teď si spravili náladu. Po vysoké výhře vedou tabulku, koncem listopadu jim k pokračování v Evropské lize bude stačit i remíza proti Celticu.

Na první velkou šanci se čekalo do dvacáté minuty a hodně blízko k otevření skóre byl Amine Adli, který se vřítil do pokutového území a překonal brankáře Silvu, za něhož na poslední chvíli zaskočil stoper Bartra. O čtyři minuty později už byl úspěšnější Jeremie Frimpong, radost mu ale zkazil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího.

Betis byl ohledně ofenzivní aktivity skromnější a připomněl se až ve 35. minutě, Nabil Fekir si připravil balón na levačku a Hradecky měl co dělat, aby vyrazil na rohový kop. První klíčový moment přišel ve 42. minutě a zasloužené odměny se dočkal Bayer - na konci postupné akce byl Florian Wirtz, jeho centr na zadní tyči našel nehlídaného Diabyho a ten propálil Silvu - 1:0.

Betis potřeboval zabrat a čáru přes rozpočet mu znovu udělal Moussa Diaby. V 52. minutě domácí obléhali pokutové území, po zablokované střele Wirtze se k míči dostal právě někdejší hráč PSG a s pomocí teče jednoho z obránců podruhé rozvlnil síť - 2:0.

Hosté v neděli sehrají ostře sledované derby proti Seville a do čtvrtečního utkání je mohl vrátit Fekir, v 67. minutě se ujal trestného kopu a povedenou ranou nastřelil břevno. Štěstí neměl ani Bartra, jehož nepřesnou hlavičku z 85. minuty preventivně jistil brankář Hradecky.

Leverkusen přečkal několik šancí soupeře a v závěru udeřil, a to dokonce dvakrát. V 86. minutě se Diaby převtělil do role asistenta, obloučkem za obranu našel Wirtze a ten zvyšoval už na 3:0. V samém závěru pak Leverkusenští předvedli parádní kombinaci - Diaby si na levém křídle narazil s jedním ze spoluhráčů, přihrávkou pod sebe našel Amiriho a záložník neměl problémy trefit prázdnou svatyni - 4:0.

Nastavení ještě přineslo redukci sil na trávníku, nervy na uzdě neudrželi Kerem Demirbay a Nabil Fekir a oba inkasovali červené karty.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

1:3

Reagovat
Heresy

ta duvera se pozna ve svuj tym ..

Reagovat
vladino10

Je to Leverkusen. Pri ňom nikdy nevieš čo sa stane

Reagovat
Heresy

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johnn

No to som ne čakal že vyhráme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele