základní skupiny - skupina A, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta v Kodani nudila a duel s Brøndby dovedla k bezbrankové remíze

Jediné utkání hrané od 21 hodin, které nepřineslo ani branku. A nebylo jí vpravdě příliš blízko. Brøndby prakticky sparťanskou svatyni neohrozilo, zatímco Sparta si největší situace vytvářela prostřednictvím stopera Hancka po útočných rozích...

Utkání v Kodani nabídlo opatrný start a vyloženě nezáživný zbytek první půle. Nejzajímavější výpad předvedlo Brøndby hned ve zkraje, a i ten byl zakončen jen takovou polostřelou, polopřihrávkou. Rovněž ve zbytku úvodní části se domácí zaměřili primárně na využívání chyb soupeře, kterých se v rozehrávce kupilo poměrně dost, ale k ničemu závratnému nevedly.

Sparťané se mezitím utápěli v centrech, které železně nenacházely svůj cíl, a Adam Hložek se za celý první poločas prakticky nepotkal s balonem či jej ztrácel v okamžitém souboji. Výrazněji branku soupeře ohrozil pouze Hancko, který se při jednom rohu vyšplhal proklatě vysoko, ale také až příliš vysoko namířil svou vlastní hlavičku po centru na přední tyč.

Situaci navíc Spartě vůbec neulehčilo další střídání zraněného levého beka - Matěj Polidar si tentokrát v souboji nešťastně zalehl a nejspíš vykloubil rameno, čímž způsobil "škatulata, hejbejte se”, neboť na jeho místo přišel Vindheim, který se okamžitě přesunul doprava.

Nezáživná kopaná se hrála i po změně stran. První střela na jakoukoliv z branek dokonce přišla až v 70. minutě prostřednictvím střídajícího Moberga Karlssona, který to zároveň zkoušel z větší dálky a gólmana soupeře sotva prověřil. Totéž záhy platilo i pro Peškovu individuální akci, přestože proti křídelníkovi Sparty stál už jen jeden obránce a brankář.

Největší šanci si Sparta vytvořila opět po rohu, kdy se znovu až příliš jednoduše prosazoval Hancko, jehož výtečným skokem po levé ruce odmítl brankář Hermansen. Jednalo se o první skutečně reflexivní zákrok jakéhokoliv z gólmanů, a jediným také zůstal. Hložek totiž později v zajímavé pozici již v samotném nastavení utkání už akorát trefoval přímo náruč brankáře.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (314)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele