základní skupiny - skupina C, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Guido Rodriguez (© AFP)

Real Betis šokoval Řím a v závěru otočil

Trápení AS Řím v Evropské lize dál pokračuje. Díky Dybalovi sice domácí Vlci šli do vedení, jenže to jim nevydrželo ani do konce poločasu. Nepříliš aktivní AS si koledovalo i po změně stran a pár minut před koncem rozjásal hostující fanoušky střídající Luiz Henrique.

AS mělo s Betisem nevelké zkušenosti, ale zato zkušenosti velmi negativní. V přátelském utkání starém rok podlehlo španělskému soupeři 5:2 a dnes mu to chtělo vrátit i s úroky. Jenže zatímco Římané podávají výkony nevyrovnané, Béticos se daří vstup do sezony jako už dlouho ne. A dnes to bylo na Olympijském stadionu znát.

Během několika úvodních minut sice byla chuť hrát a vytvářet zcela evidentní na domácích, ale postupem času se hra vyrovnala. Mohla za to zřejmě i jedno neplánované střídání, když už po pěti minutách hry zranil vlastního spoluhráče Zekiho Çelika Gianluca Mancini a turecký bek musel střídat. První půli nedohrál ani Nabil Fékir, který si obnovil nedávné zranění.

Krátce před svým odchodem ještě stihl zahrozit, když u vápna tvrdě vypálil a sledoval, jak se míč odráží od tyče za Patríciovými zády. Po třiceti minutách vzplály emoce a to především na straně hostí. Sudí totiž postřehl, že Andrés Guardado zasáhl míč ve vápně rukou a VAR jeho domněnku potvrdil. K penaltě se nepostavil nikdo menší než Paulo Dybala a opět ukázal, jak moc je na něm AS závislé.

Jenže radost domácím vydržela sotva šest minut. Opět se projevila nefunkční a naprosto nedynamická záloha AS, která dala dostatek prostoru Henriquemu, aby umotal obranu před sebou. Pak nahrál na střed vápna a Guido Rodriguez nádhernou ranou k tyči překonal marně se natahujícího Patrícia - 1:1.

Ještě do konce poločasu si mohlo AS dvakrát vzít vedení zpět, ale Zaniolovu teč zastavilo břevno a proti dorážejícímu Dybalovi se vyšvihl k břevnu Bravo. Ve druhé půli již tak pomalejší tempo ještě víc opadlo.

První šance druhého dějství jsme se dočkali v 51. minutě a na svědomí ji měli domácí. Smalling vracel míč před bránu a Bryan Cristante z pár kroků nepropálil hradbu těl. Oba týmy poslaly na hřiště čerstvé síly, ale zatímco na hře AS se to nijak neprojevilo, Betis se mohl radovat. Střídající šikula Rodri nevzdal souboj u čáry a předložil míč na zadní tyč. Tam se do vzduchu vyšvihl Luiz Henrique a hlavičkou přehodil vyběhnuvšího brankáře Brava! V nervózním závěru se ještě nechal zbytečně vyloučit mladík Zaniolo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (21)

Přidat komentář
tadko97

Mohli by sme to zvládnuť..

2:0

Reagovat
Largo

Tohle bude těžký, nemáme zas tak dobrou formu a jsme závislí na Dybalovi. Snad se probere Zaniolo a Abraham. Tip 1:1

Reagovat
Lech

A ted tip na druhy polocas

Reagovat
Largo

To samy. I kdyz doufam, ze stridajici Belotti tam neco da.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Blackprince

2:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

2-0 da je AS Roma!!

Reagovat
wiggum

A ten Belotti se podepisoval proč, když už ani tady není v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

To samy Camara

Reagovat
pastal

Kurva to mě tak sere když se hraje tak priposrane a ještě když hrají každý zápas Bryan a Matic , kurva proč to nezmění když hrajeme hovno

Reagovat
Emmett Brown

Strašné niečo. Každý zápas sa musím pozerať na Cristanteho a Zaniola prosím predať kľudne aj v zime.

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Treba taky rict, ze jsme byli lepsi, vetsi sance, betis byl jen stoprocentni. Plus jim daroval vitezny gol ten kkt spina. No holt nafasujem pri nejlepsim nekoho z 1.mista, tzn 2023 budem hrat uz jen serii

Reagovat
Phillipinho

Ve druhym polocase mel tutovku Cristante, v prvnim polocase mel vice sance zase Betis. Rict, ze bylo AS v tom zapase lepsi, je podle me docela odvazny....

Reagovat
pastal

Rozhodně jsme nebyli lepší a o šancích už vůbec netřeba mluvít!!!Zaniolo pri břevně byl v ofsidu a z následné akce kdy to Bravo chytl Dyvalovi by stejně gól neplatil, protože ten Zaniolo byl v ofsidu už před tím.Sanci měl Bryan v 2 půli jinak jsme nic neměli utocime tak že nakoupnou obránci balón na Abrahama ten má pod sebou dva hráče a jinak nic , protože záloha nepomůže jsou pomalí, trochu kraje se snaží ale od stredaku nevidíš nějaký rychlý přechod oni neútočí a ani bránit neumí se podívej na gól a šance Betisu, každý zápas to samé střed neexistuje!!! Dokud se tohle nezmění tak budeme hrát stejnou sracku pořád co nás zachraňuje jsou standardní situace tam je síla ale ze hry mít šance tak to se snad nedočkáme

Reagovat
DelPiero137

Skdoa AS, videl som prvy polcas, kde to bolo viac menej vyrovnane ale vyzeralo to ze AS este moze prepnut na vyssi stupen. Tammy nevyhral snad jediny suboj, nepodrzal jediny center, nechapem preco tam nedal Belottiho od zaciatku.

Reagovat
Pony Slaystation

Mourinhovi tohle nejde nepřát

Reagovat
Johny1993

Dokud bude ve středu zálohy hrát Cristante a Matičem, tak bude ten fotbal hroznej a bez nápadů. Oni nevymyslej nic. Balón vrací zpátky do obrany, nemají myšlenku, nejsou to tvořivý hráči. Cristante nechápu jak může pořád hrát v základu! Bohužel Wijnaldum se zranil ale toho bych tam chtěl. Zlatý časy kdy ve středu byl Radja a Pjanic nebo Strootman...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele