osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kerem Demirbay (© AFP)

Bayer úvodní duel osmifinále zvládl a nad Ferencvárosem zvítězil 2:0

Německý Bayer potvrdil úlohu mírného favorita proti maďarskému překvapení z Budapeště a díky dvěma trefám si odváží do odvety celkem nadějný výsledek 2:0. V tomto čtvrtečním utkání navázal na ligový úspěch s berlínskou Herthou (4:1) a dostává se tedy do dobré formy. Již po necelých deseti odehraných minutách ho poslal do vedení Kerem Demirbay a těsně před koncem zvýšil náskok obránce Edmond Tapsoba.

Oba čeští krajánci v dresu domácího celku začali na lavici náhradníků. Adam Hložek přišel na trávník v 71. minutě a těsně před druhým gólem orazítkoval tyč, Patrick Schick se dostal do hry minutu před vypršením základní hrací doby. Svěřenci španělského trenéra Xabiho Alonsa od samého začátku kontrolovali průběh a hned svou první větší možnost z 10. minuty přetavili v důležitou vedoucí branku.

Devětadvacetiletý záložník s tureckými kořeny Demirbay si narazil balón s Wirtzem a pak svou bombou z hranice pokutového území překonal plachtícího brankáře Dibusze. Hosté se od této chvíle osmělili a nečekaně srovnat chtěli po pětadvaceti odehraných minutách, ale ve vyložení pozici selhal Zachariassen a z bezprostřední blízkosti pouze napálil břevno. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a nic podstatného se nedělo.

Teprve v 86. minutě se zrodila další velká šance a i v tomto případě byla gólová. Dvacetiletý Hložek se postavil k přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů a svým krouceným projektilem trefil levou tyč, dorážející Tapsoba pak přelstil ofsajdovou past a hlavou bez potíží dorazil míč do zcela prázdné branky. Ferencváros alespoň mohl zmírnit svou prohru v nastaveném čase, jenže Zachariassen ani napodruhé neuspěl a s jeho přízemním pokusem si poradil připravený gólman Hrádecký.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
Franzstadt

Leverkusen - Franzstadt 2:2

Reagovat
Hasan Šáš

Azmoun >>> Schick

Reagovat
Radek Voltr

hustý, schick už neni ani prvním střídajícím za azmouna

Reagovat
patas92

Hložan má ale teda solidní smůlu snad v každém zápase co vidím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele