základní skupiny - skupina H, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Ferencvárose (© AFP)

Ferencváros je v Evropské lize znovu na čele tabulky, Crvena Zvezda prohrála o branku

Před týdnem Ferencváros utrpěl až nečekaně krutý debakl. V prvních dvou zápasech hlavní fáze Evropské ligy zaznamenal dvě vítězství, jenže v Bělehradě musel skousávat po mdlém vystoupení tříbrankovou porážku. Crvena Zvezda každopádně na svůj výkon nenavázala, její soupeř jí zkrátka porážku vrátil, a vyhoupnul se tak do čela tabulky s tříbodovým náskokem.

Tedy o tomto odstupu mluvíme v souvislosti druhého Trabzonsporu a třetího Monaca, tyhle dva celky se po souběžně hraném vzájemném střetu dostaly na stejný bodový sumář oceněný číslem šest. Deficit srbského výběru na ten maďarský totiž činí již šest bodů, a po třetí prohře živí už malou naději na zisk první příčky. V jeho prospěch aspoň hovoří fakt, že má zásluhou lepšího skóre úspěšnější vzájemnou bilanci s FTC, jinak by se nadobro rval jen o druhé místo.

Jako první skórovali domácí, a to prostřednictvím Zachariassena. Ten totiž vytěžil z povedené pobídky z levé strany od Gojaka, a ač napoprvé na brankáře Borjana vyzrát nedokázal, dostal se okamžitě k dorážce, z níž už pohotově rozvlnil síť. Vlastně až zkraje druhé půle se povedlo zahrozit i hostům, Pešič dokonce levačkou parádní střelou k tyčce překonal gólmana Dibusze, ale sudí Stefanski po inciativě VAR jeho přesný zásah neuznal, jelikož předtím zahrál útočník Zvezdy evidentně rukou. I tak se vyrovnání Crveno-beli dočkali, a to konkrétně v 55. minutě.

Kanga předal merunu u levé lajny Mitrovičovi, ten ukázal, že umí být náramně rychlý, balón udržel na hrací ploše, pláchl sprintem až do šestnáctky a svůj přízemní pokus usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. Poslední slovo si ovšem vzal Ferencváros. Pászka přetáhl svůj pas až do zadní části brankového území, odkud naskakující S. Mmaee táhlou hlavičkou přelstil Borjana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele