základní skupiny - skupina H, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Aleksandar Katai (© AFP)

Crvena Zvezda má první body v Evropské lize, doma jasně předčila Ferencváros

Crvena Zvezda zaznamenala v prvních dvou kolech hlavní fáze Evropské ligy zklamání, ale nyní si pořádně spravila náladu a vrátila se okamžitě zpět do reálnějších soubojů o postupové příčky. Dosud překvapivě bodově stoprocentní Ferencváros naopak tvrdě spadl na pusu. Na bělehradské půdě musel skousávat čtyři inkasované branky, jež obdržel během hodiny hry.

Už generálka maďarského celku na tento zápas jako by naznačila, že po reprezentační pauze svoje povinnosti neobnovil zcela ideálně. A po porážce na hřišti Kecskemétu jasně nestačil na Zvezdu, která do této doby vykazovala ve skupině H dva nepříjemné nezdary, a to s Monacem a Trabzonsporem, přitom tyto soupeře Zöld Sasok skolili. Teď však předvedli mizerný výkon.

Situace se pro hosty začala upínat špatným směrem ve 25. minutě. Sudí Visser si sice nevšiml na první dobrou, že po hlavičce Ivaniče hrál rukou bránící Wingo ve vlastní šestnáctce, jenže VAR ho na tenhle prohřešek upozornil, a tak se zahrával pokutový kop. A k němu se postavil Kanga, který nekompromisně, a to i přes svůj krátký rozběh, vypálil pod protivníkovo břevno.

Druhý přesný zásah zařídil ve 35. minutě Mitrovič. Pešič dokázal udržet míč na hrací ploše a z levé strany ho vyslal do pokutového území, tam si ho přebral jeho spoluhráč, který si ho do výhodnějšího postavení chytře posunul a pak zacílil levačkou přesně k tyčce. V 50. minutě se zdařilo domácím vedení ještě navýšit, Gobeljič zprava pobídl za vápnem volného Kataie, ten měl dostatek času a prostoru, aby si balón posunul do palebné pozice, a usměrnil ho přesně do spodního rohu brány. A v 60. minutě se srbský výběr radoval ze čtvrtého gólu, podruhé se na střeleckou listinu zapisoval Kanga, a nutno podotknout, že bezpochyby bude kandidovat na tu nejpohlednější trefu minimálně pro tento hrací den Evropské ligy. Ivanič mu předal merunu, i když se přitom gabonský reprezentant ocital dost daleko od brány soupeře, navíc ne ve středu pole, avšak na levé straně, rozhodl se zakončit. Jeho pokus se nesl vzduchem jaksi nenápadně, zprvu jako by neměl žádnou šanci na úspěch, nicméně zapadl přesně do vzdálenější šibenice. Ferencváros stačil už pouze snížit a aspoň nějakým způsobem mírnil následky finální prohry, slabou útěchu ovšem představovala Zachariassena zdárná střela mezi nohy gólmana Borjana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
ratusek

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
fabec1222

Kokoti maďarský, snad je brzo vyloučí z celé Evropy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele