základní skupiny - skupina E, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad (© AFP)

Krasojízda Realu Sociedad v Evropě pokračuje. Baskové prodloužili nelichotivou sérii Omonie

Real Sociedad oslavil v pátém utkání skupiny E Evropské ligy na hřišti Omonie výhru 2:0 a nadále zůstává na prvním místě se ziskem maximálního počtu bodů. Naopak kyperský celek potvrdil velkou herní krizi, když již popáté v řadě vyšel gólově naprázdno. K vítězství čtvrtého týmu LaLigy gólem a asistencí přispěl talentovaný záložník Robert Navarro. V dresu Nikósie odehrál s kapitánskou páskou celé utkání Jan Lecjaks.

Ačkoliv Omonia nebyla v obou duelech s Manchesterem United daleko od zisku bodu, vedení klubu to neobměkčilo a i kvůli mizerným výsledkům z domácí soutěže odvolalo kouče Neila Lennona. Real Sociedad o uplynulém víkendu prohrál a přišel o osmizápasovou sérii soutěžních výher v řadě. Bez ohledu na zápas na Kypru Baskové věděli, že o první příčce se pravděpodobně bude rozhodovat až v jejich posledním domácím duelu s Rudými ďábly.

Hráči Sociedadu plnili předzápasová očekávání již od úvodního hvizdu a trpělivou rozehrávkou dirigovali tempo hry. K první šanci se dopracovali v 17. minutě, kdy Takefusa Kubo těsně minul bližší tyč pokusem z hranice vápna. Převahu Španělů v průběhu prvního dějství potvrzovaly všechny statistiky, nadějné budování šancí však dlouho postrádalo nebezpečnou koncovku. Až v nastavení se chytal za hlavu Jon Karrikaburu, jenž v dosud největší příležitosti nedokázal zakončit propadlý míč z rohového kopu. Vzápětí si však mohli on i hostující fanoušci ulevit, vedení totiž zajistil hlavou Navarro.

Tým z Nikósie sice měl světlé momenty, výrazný rozdíl v kvalitě ale hostům dodával značný klid na míči. Po hodině hry tak přišlo zasloužené navýšení vedení z kopačky Méndeze, jenž rázně umístil zpětnou přihrávku střelce první branky do sítě. Utkání i nadále vévodili hráči ze San Sebastiánu, Omonii za celých 90 minut pustili k jediné střele na bránu.

Real Sociedad tak vyhrál i pátý duel, přesto bude o definitivu první příčky bojovat 3. listopadu na svém hřišti s Manchesterem United. Omonia bude muset tentýž den porazit Šeriff o více gólů, aby se přesunula do Evropské konferenční ligy.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele