základní skupiny - skupina E, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad (© AFP)

La Real veze z Moldavska vítězství

Stoprocentní zůstává ve skupině E baskický Real Sociedad. Tým trenéra Imanola Alguacila vyhrál v Kišiněvě nad Šeriffem Tiraspol 2:0 a je na nejlepší cestě postoupit do jarní fáze. Po změně stran překonali brankáře Kovala veterán David Silva a Aritz Elustondo. Mezitím také domácí přišli o vyloučeného Moussu Kyaboua.

Real Sociedad na svého přemožitele v základní skupině Evropské ligy stále čeká. V Moldavsku se musel vypořádat s nebezpečným Šeriffem a úlohu favorita zvládl.

První šanci prvního poločasu měl v 18. minutě David Silva, ale svůj volný přímý kop zakroutil opravdu těsně vedle. Po půlhodině hry mířil do stejných míst i Brais Méndez, když k němu propadl centr z pravé strany. Šeriff měl některé střelecké pokusy, avšak nic, s čím by měl mít Koval problémy.

Utkání se lámalo až ve druhém poločase. V 53. minutě se Realu podařila akce po levé straně, Sorloth pak našel na šestnáctce Davida Silvu, jehož technická rána z první zapadla o horní tyč do branky. Domácí si pak ještě více zkomplikovali život, když Moussa Kyabou uviděl po faulu druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Navíc následovala standardka a po centru do vápna vstřelil druhý gól Aritz Elustondo.

Utkání tím bylo rozhodnuto a i přes velkou šanci Merina, který netrefil odkrytou branku se skóre nezměnilo. Real Sociedad zůstává po třech kolech bez ztráty kytičky a je na nejlepší cestě postoupit.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele