základní skupiny - skupina F, 3. kolo
06.10.2022 18:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Sturm a Lazio v Evropské lize branku nevsítily, ze vzájemného střetu berou bod

V asi zaslouženou dělbu bodů vyústilo klání ve Štýrském Hradci. Graz si tvořil více gólových možností v rámci prvního poločasu, Lazio naopak v tom druhém, ani jedna z družin nicméně nezaznamenala branku. Oba kluby si tak připsaly na své konto po jedné výhře a jedné prohře premiérový nerozhodný rezultát, jenž zásadně k lepšímu ani horšímu jejich situaci neposunul.

Domácí zformovali svou první slušnější možnost ve 3. minutě, to když standardku zahrával Horvat, v šestnáctce se snažil jeho centr usměrňovat mezi tři tyče Ajeti, a jeho počínání bylo v tomto ohledu úspěšné, jenomže bránící Hysaj stačil míč dostat do bezpečí. Ve 14. minutě již Böving přímo prověřoval schopnosti gólmana Provedela, každopádně ten dokázal zasáhnout.

Sturm pokračoval v útočné aktivitě i nadále, v 18. minutě vypálil z moc dobré pozice Horvat, avšak svou pravačkou břevno přestřelil. I po přestávce zprvu domácí působili v útoku o něco nebezpečněji, z úhlu se snažil Provedela překonat Böving, hostující muž v rukavicích ovšem v 50. minutě znovu nekapituloval. Až v 61. minutě se Laziu podařilo poprvé ohrozit napevno brankáře Siebenhandla, ve vápně umně zakličkoval Zaccagni, jenže následná střela skončila na rukou jeho rivala. A když ani o pár chvil později Immobile neuměl zachytit ideálně balón, na jeho obranu, v nepříliš výhodném postavení, musely se oba celky rozejít s finální plichtou.

Ještě se přece udál před posledním hvizdem sudího Bastiena jeden důležitý moment, druhou žlutou a červenou kartu inkasoval Gazibegovič po faulu na Zaccagniho, hosté však přesilovku zdárně nevyužili. Jako by se zkrátka i italský výběr spokojil se získaným bodem, vehementně se směrem dopředu nehnal, Siebenhandl i tak musel polapit pokusy Cancellieriho a Vecina.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Blackprince

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele