základní skupiny - skupina C, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hráči Arisu Limassol (© AFP)

Experiment na lavičce Rangers nevyšel. Aris využil zkušenosti z „basketbalu” na Letné

Aris Limassol porazil ve druhém kole skupiny C Evropské ligy na svém hřišti Rangers 2:1. Domácí napravili úvodní porážku s pražskou Spartou, po níž jejich trenér prohlásil, že měl při pohledu na výšku Letenských pocit, že jeho svěřenci hráli proti basketbalistům. Tentokrát však kyperský klub sám ze vzduchu udeřil, když v deváté minutě otevřel hlavou skóre Alex Moucketou-Moussounda. Autorem vítězné trefy se po změně stran stal jeho krajan z Gabonu Shavy Babicka. The Gers tak při premiéře kouče Stevena Davise, jenž dosud oficiálně neukončil hráčskou kariéru, nebodovali.

Sestupnou tendenci výkonů hráčů Limassolu započal duel s pražskou Spartou, která je v prvním kole skupinové fáze porazila 3:2. Po tomto neúspěchu nezvládl kyperský celek ani dvě střetnutí v domácí soutěži, a do bitvy s Rangers tak nastupoval se sérií čtyř klání v řadě bez vítězství. Ani Skoti nebyli příliš dobře naladění, jelikož v lize nedosahovali kýžených výsledků, což stálo místo kouče Michaela Bealea. Toho minimálně dočasně nahradil Davis, stále ještě aktivní, byť dlouhodobě zraněný, záložník.

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi aktivně. První akci si vytvořili v šesté minutě hosté, když si John Lundstram připravil ve velkém vápně míč, jeho tvrdá střela však mířila pouze nad břevno. O tři minuty později došlo k obrovské radosti na druhé straně. Moucketou-Moussounda si naskočil na centr z pravé strany a krásnou hlavičkou nedal brankáři šanci. Odpověď přišla ve 21. minutě, ale naneštěstí pro Rangers stál Cyriel Dessers v ofsajdovém postavení. Limassol dostal ve 33. minutě výhodu přímého volného kopu. Slobodan Uroševič si postavil balon, avšak zamířil jen kousek od pravé tyče.

Ve druhém poločase měnili skóre opět domácí. V 59. minutě prosprintoval obranou Leo Bengtsson a připravil přízemní přihrávku pro Babicku. Ten se tváří v tvář brankáři nemýlil. The Gers dokázali vstřelit kontaktní branku v 70. minutě. Kroucený centr Jamese Taverniera si vyhlédl Abdallah Sima, který se ze středu šestnáctky nemýlil. Obrana kyperského klubu od té chvíle pracovala velmi kompaktně a Rangers si tak nedokázali vytvořit další gólovou šanci k zajištění remízového stavu.

Limassol tak doma zaskočil Rangers a připsal si první tři body. Další kolo je na programu 26. října. Kyperský klub vyzve na souboj Betis, Rangers poté změří síly se Spartou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele