základní skupiny - skupina C, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ayoze Pérez (© AFP)

Štěstěna hrála proti Arisu, milimetrový neúspěch domácích potrestal z protiútoku Peréz

Aris Limassol padl ve třetím kole skupiny C Evropské ligy na vlastním hřišti s Betisem 0:1. Domácí drželi po dlouhou dobu s favoritem utkání krok, skvělý výkon v bráně Kypřanů předváděl Vaná Alves. V 74. minutě mohli navíc ostrované zasadit andaluskému soupeři z rychlého protiútoku smrtící úder, tým ze Sevilly však zachránila tyč. Hned z následné akce navíc vstřelili hosté jediný gól duelu, když se zásluhou přesné dorážky prosadil Ayoze Pérez.

Fotbalisté Betisu se nenacházeli v příliš dobrém rozpoložení. V minulém kole sice dokázali na domácí půdě uhrát vítězství s pražskou Spartou, Rudí ovšem nebyli vůbec daleko od bodu. Pro Andalusany to byl od té doby poslední triumf, jelikož ve španělské lize dvakrát v řadě pouze remizovali a z posledních šesti duelů v domácí soutěži vyhráli pouze jeden. Na Kypru ve městě Limassol však zelení vítězství nutně potřebovali, jelikož skupina C byla nesmírně vyrovnaná.

Jako první se ukázal Shavy Babicka, jenž se nejen díky gólům, ale i jménu, vryl do paměti spoustě českých fanoušků. V šesté minutě však neuspěl, protože jeho povedenou ránu z první zblokovala obětavá obrana soupeře. Po rychlé šanci ovšem přišel úpadek, hrálo se spíše před vápny obou gólmanů, aniž by došlo k jejich ohrožení. Španělský celek svého soupeře výrazně přestřílel, nicméně žádný pokus nemířil mezi tři tyče. Před koncem poločasu se v dobré příležitosti zjevil Yannick Gomis, ale i jeho rána skončila na jednom z bránících hráčů.

Ve druhém poločase pomalu narůstalo držení míče i střelecké pokusy z pohledu fotbalistů Betisu, nicméně proti statečně bránícím Kypřanům se jim nedařilo najít cestu, která by vedla ke gólové radosti. Aris zahrozil jednou z protiútoku, ovšem zastavila jej tyč. Tlak Španělů tak stále rostl a nakonec se setkal s úspěchem. Po úniku Abdeho Ezzalzouliho na křídle si obránci málem srazili míč do vlastní sítě, ale zachránilo je břevno. Dorážka Assaneho Diaoa skončila také na horní tyčce, nicméně zmatená defenziva nepohlídala Péreze, jenž napotřetí zakončil přesně. Limassolu se nepodařilo na tuto inkasovanou branku do konce utkání zareagovat.

Andalusané se tak na Kypru sice nadřeli, ale velmi důležité tři body si nakonec odvezli. V následujícím kole hraném 9. listopadu oba celky znovu změří síly. Tentokrát ve Španělsku na hřišti Betisu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
0:1

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele