osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 18:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Racci si doletěli do Říma pro čtyřgólový výprask, střeleckou formu potvrdil Dybala

Fotbalisté AS Řím porazili v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy Brighton 4:0, čímž si vybojovali vynikající pozici do odvety. Triumf domácího celku řídily útočné opory Romelu Lukaku a Paulo Dybala, jenž skóroval ve třetím soutěžním duelu po sobě. Dvěma gólovými nahrávkami se navíc po změně stran blýsknul Stephan El Shaarawy. Anglický celek tak v italské metropoli navázal na své nelichotivé výkony a potřetí za sebou odjel z venkovního duelu bez vstřelené branky.

Jako mávnutí kouzelným proutkem působilo angažování Danieleho De Rossiho, které okamžitě proměnilo tvář Vlků. V lize poskočili na pátou příčku a v Evropské lize postoupili přes Feyenoord, byť k tomu potřebovali až penaltový rozstřel. Brighton proklouzl do osmifinále přímo ze skupiny, kterou vyhrál i díky tomu, že mimo Britské ostrovy ani jednou neprohrál. V Premier League přitom venku neexceloval, o uplynulém víkendu padl na půdě Fulhamu 0:3.

Dobrá forma Římanů byla znát hned od úvodního hvizdu a už ve třetí minutě mohli domácí vést. Centrovaný míč Leonarda Spinazzoly našel hlavu Lukaka, jeho pokus ale vyškrábl nad břevno brankář Jason Steele. Gólová radost Vlků přišla následně ve 13. minutě, kdy Leandro Paredes vyslal do samostatného úniku Dybalu, který po obehrání Steeleho uklidil balon do odkryté sítě. První větší příležitost Brightonu měl ve 25. minutě Danny Welbeck, jeho hlavičku ale zastavil nohou Mile Svilar. Před odchodem do šaten využil chybného zpracování hostujícího obránce Lukaku a ranou na přední tyč zařídil Římu dvoubrankový náskok.

Stejně jako na začátku první půle měl i po zahájení druhého dějství Lukaku na hlavě gólovou šanci. Jeho hlavičku odraženou od země ovšem opět zneškodnil Steele. V 64. minutě zužitkoval přesný centr El Shaarawyho Gianluca Mancini, když ve vzduchu dokázal usměrnit míč ke vzdálenější tyči. O čtyři minuty později slavil čtvrtý gól domácích Bryan Cristante, když na přední tyč zakončil rybičkou a nedal Steelemu šanci.

Premiérové vystoupení Brightonu v osmifinále některého z evropských pohárů tak skončilo porážkou. Odvetný souboj je na programu 14. března.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (52)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Largo

Doufám v pohodlnou výhru, 3:1

Daje!

Reagovat
oli9

2:9

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat
Largo

Proto

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Mato178178

To AS tak rychlo stihli zmenit filozofiu a je z nich masina po odchode jozka, ze drtia brighton? Sudim podla statistik

Reagovat
Truffaldino

Fakt by mě zajímalo, jak vypadali tréninky pod Josem a jak vypadají nyní, Spinovy centry levou se po příchodu Daniela výrazně zlepšili, přitom centr slabší nohou je jen o pravidelném tréninku. Osobně bych mu v létě nabídl prodloužení spolupráce a doufám, že se s ním nové DS pokusí za rozumných podmínek domluvit.

Zatím se mi to moc líbí, je sice pravda, že Svilar chytil dva góly a Brighton ještě po odrazu trefil tyč, ale jinak jsme toho měli více a zaslouženě vedeme. Celik je dnes překvapivě lepší do ofenzívy, ale jediný, kdo mě štve je opět Bryan, v prvé půli měl minimálně tři situace, za které bych ho poslal vyklízet stáje velbloudářům.

V prvé půli se mi nezdálo, že bychom hráli úplně v nejvyšším tempu, dneska bychom mohli vydržet déle, než jen běžných 60 min. I tak čekám ve hře Smallinga. Hlavně jsem rád, že se toho Daniele nebál a nehrajeme v bloku. Určitě bychom nedali dva góly a zároveň by si Angláni stejně šance vypracovali. Daje Roma!

Reagovat
Free_player

Tvle nečekal jsem Brighton až takhle propadne

Reagovat
JeséRodriguez

Taky ne. Postup Říma byl jasný, zkušenosti z poháru nemají, ale takový rozdíl třídy bych nečekal

Reagovat
Mato178178

Jasny asi nie ale brighton nema teraz najlepsiu formu a rim naopak asi ano. Myslim ze im uskodilo aj to ze hrali prvy zapas vonku no

Reagovat
JeséRodriguez

Právě ty zkušenosti z poháru dělají hodně. Řím hrál finále ekl a pak el, favorit určitě byli. Ale tohle adi čekal málokdo.

Reagovat
Lech

Rim nebyl favorit. Kurzy byly ve prospěch anglanu

Reagovat
JeséRodriguez

To bych ty bookmakery vyhodil

Reagovat
GEGE

DDR

Reagovat
10

Muhehehehehe

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Hachim Mastour

Rím

Reagovat
Truffaldino

Dneska patří vedle hráčů rovněž dík romanistovi u videa, protože vybral snímky pro posouzení ofsajdů tak, aby to AS těsně vyšlo. Ale stěžovat si nebudu. Brighton vůbec nehrál špatně, herně to bylo tak o gól pro domácí, zároveň ale AS zaslouží velkou pochvalu za výkon.

No a kde jsou ti Mourinhovci, kteří tvrdili, jak má AS špatné hráče a jak byl Mou skvělý?

Reagovat
Alberto Aquilani

To som tu vravel minule, u toho gólu Cristanteho v Monze, že keď sa chce, ten uhol tej čiary sa upraviť dá :-) Videl som nejaké video zo zákulisia VAR-u, oni tam tú čiaru posúvajú ručne, to mi teda pri všetkej tej dnešnej technike prišlo celkom bizarné.

Reagovat
danko10

Preto sa to volá poloautomatický ofsajd systém. Mašina z NASA narysuje čiaru a na Berlusconim nechá, kam ju položí, jak za čias, kedy bol svet ešte v poriadku.

Reagovat
10

Reagovat
Busby babes

Mou kult je vsude stejnej

Reagovat
danko10

De Zerbi je Zdeny Zeman 2.0 se vším všudy. Hrať takýto kamikadze fotbal a nechať tri kilometre voľného priestoru pred najneohrabanejšou stopérskou dvojicou v galaxii, to je geniálne.

Reagovat
snuff24

Tohle je ta precenovana 5x dražší premíer league?

Reagovat
Mato178178

Vsak este vam ukazu. Brighton nema dobru formu. West Ham ma moyesa a aston villa hrala takticky(pokakane) na remizu ako arsenal. Napriek tomu verim ze z roho budu 3 postupy

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Busby babes

tak Rim je 3. nejbohatsi tym v Italii a Brighton 9. v anglii. na platy dava AS asi o 40 mega rocne vic

Reagovat
Alberto Aquilani

Sranda ako zrazu dokáže byť argument platov a bohatstva klubu legitímny :-) To je fakt neskutočné, ako si dokážu fanúšikovia PL vždy a všetko "vyargumentovať." Zaujímavé je, že naopak to ale neplatí. Vieš mi povedať porovnanie tímu, ktorý v PL dáva na platy najviac po City, čo ja viem, s takou Kodaňou? Či teda, Kodaň dáva v Dánsku na platy najviac, takže znova win situácia pre anglický klub :-)

Reagovat
Busby babes

a v cem presne to chces porovnat. vsak City Kodan smazlo.

Ja se jen smeju argumentu: to je ta slavna PL... kdyz se bavime o zapasu, kdy bohatsi tym s lepsim kadrem proste vyhral. wow, to je fakt sok.

Reagovat
Alberto Aquilani

A ten druhý team ako skončil? A o koľko dáva viac na platy druhý team PL ako Kodaň? Tam to nebude rozdiel len 40 miliónov.

Zrazu je argument, že je to úplne jasné, predsa Rím má drahší káder. Kluby PL dávajú každé leto trilion do prestupov a každému hráčovi, ktorý nedostal v poslednom roku mŕtvicu, dajú úplne nezmyselné prachy, tak keď porazia niekoho z talianskej ligy, tak sú "argumenty" len o priepastnej kvalite oboch líg. Keď dostane na hubu anglický team, nájde sa iný argument, ktorý to ospravedlní.

Včera sa stretli tímy z PL a SA, ktoré v minulej sezóne skončili obe na 6. mieste s identickým počtom získaných bodov.

Brightonu chýbali hráči, to nespochybňujem, pravdepodobne by to o 4 neskončilo, ale 4 kusy by sme im dali tak či tak :-) Tá obrana Brightonu je funny vec.

Reagovat
fenixLFC

lenze od minulej sezony prisli o celu zalohu a chyba im najlepsi ofenzivny hrac. vo vysledku to tak bol suboj 5. talianskeho s 9. anglickym timom. ale suhlas s tou obranou, to je presne dovod preco de zerbi nema na top tim. on si bude ten svoj yolo futbal hrat proti kazdemu a absolutne odmieta akukolvek pragmatickost. takze proti timom co chcu hrat futbal (a zaroven nie su top v pressingu) vyzeraju dobre a ked maju strelecky den tak aj nebezpecne, ale potom pridu kdejake hovna zo spodku tabulky a la everton alebo luton a daju im stvorku alebo patku. nehovoriac o tom ze tento riskantny styl rozohravky vedie k tomu ze dostavaju tri prdele golov aj od top timov po rozohravkach. nebol na tom de zerbi podobne aj v sassuole? pretoze tam som velmi casto zaznamrnaval celkom absurdne vysledky s velkym poctom skorovanych a najma inkasovanych golov

Reagovat
Busby babes

ja ti asi nerozumim proc porad jedes to, ze druhy tym PL je bohatsi nez Kodan. ano je a taky ma lepsi hrace no. I proto pro nas byla takova ostuda, ze jsme s nima vypadli.

To, ze nekdo rika, ze je PL nejlepsi liga je prave tema penezma dost dane. hodne klubu v PL si mujze dovolit dobre hrace. Vic lepsich hracu vede ke kvalitnejsim tymum, vic kvalitnejsich tymu pak dela lepsi ligu. Teoreticky. Ono taky zalezi, jak si definujes kvalitni ligu.

"Kluby PL dávajú každé leto trilion do prestupov a každému hráčovi, ktorý nedostal v poslednom roku mŕtvicu, dajú úplne nezmyselné prachy" no a ja ti jen rikam, ze AS Rim dava tem hracum vic nez jim dava Brighton. nic vic, nic min. To neni otazka nazoru, to je proste fakt.

Tohle tvoje ublizene breceni, ze jako nekdo italskym tymum nejak ublizuje, protoze rekne, ze je anglicka liga pro nej lepsi... nevim, divny hele.

Relevance lonskeho roku a umisteni v lize imho moc neni. je to rok zpatky skoro, hodne se zmenilo. A again, aktualne je AS bohatsi tym, s kvalitnejsim kadrem nez je Brighton. O kvalite soutezi ten jeden dvojzapas moc nerika. AS je momentalne pate, Brighton tusim 9.

Brighton teda hlavne v lete prisel o celou svoji zalohu, ktera je na to 6. misto dostala ze jo...

Reagovat
Alberto Aquilani

"ja ti asi nerozumim proc porad jedes to, ze druhy tym PL je bohatsi nez Kodan"

Pretože si tým začal ty, akoby výška platov mal byť jediný relevantný údaj. Roky sa fanúšikovia PL neoháňajú ničím iným len vzájomnými súbojmi, počtom tímov vo vyraďovačkách, ale keď to už nesedí, tak sa prechádza na argumenty o výške platov. Ak by to malo byť len o platoch, teraz by museli byť všetky anglické tímy v hre, a nie že ich vyradí Kodaň. O Zámkoch sa ani nebavím.

Mimochodom, Brighton o celú zálohu prísť mohol, ale tiež v lete podpísali posily za 90 mega :-).

Reagovat
Busby babes

tak vydaje na platy dlouhodobe jsou nejrelevantnejsi udaj o sile daneho klubu/dane soupisky a nejvic koreluji s konecnym postavenim v tabulce. Nejbohatsi proste vzdycky vyhrajou. (je to sport, takze more or less)

Takze tvoje: vidite, fans PL melou sracky, dkyz rikaj, ze je to nejlepsi liga, vsak jim AS dalo 4ku... no tak je to ajko rikat vidite, Everton neni tak dobrej, vsak je City smazlo...

a klidne muzem srovnavat. Anglie i Italie ma v LM ve vyrazovac casti 2 tymy, v EL je to 3:3, kazda zeme uz ma po prvnim kole defakto jednoho postupujiciho a uvidi se jak ten zbytek. v EKL je to 1:1 a je to stejna situace.

O tom, ze pro nas byla ostuda, ze nas vyradila Kodan jsem mluvil. porad je to sport, ne vzdycky favorit vyhraje/postoupi. proto na to tak nejak vsichni koukame, ze jo.

btw Newcastle dava na platy plus minus to same co AS Rim nic moc argument.

Reagovat
Alberto Aquilani

A keby AS skončil v skupine LM 4. tak by to hanba bola :-)

Reagovat
Busby babes

no vsak pro Newcastle to taky byla ostuda

Reagovat
Pozor skluz!!!

3.nejbohatsi

Salernitana má víc peněz na účtě než my.

Ty platy jsou historicky přestřel. Reálně by to mělo byt tak o čtvrtinu níže. Nebo stejně ale s jinou kvalitou.

Reagovat
Busby babes

no, porad to platite.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jane, ale nesvedci to o bohatstvi klubu.

Reagovat
Busby babes

podle me docela jo, kdyz si to muzou dovolit platit. Ale ok, klidne to neberme jako znamku bohatstvi. zbytek ale plati no. AS ma kvalitnejsi kadr nez Brighton a platove to tomu odpovida.

Reagovat
Pozor skluz!!!

To ano.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Largo

Reagovat
Emmett Brown

Veľká spokojnosť, ale vôbec to nemuselo skončiť tak jednoznačne, napr keby stál v bráne portugalský snehuliak. Taktiež tá asistencia kapitána hostí pro góle na 2:0 bola brutálna

Hráme futbal, zrazu mŕtvoly ako Paredes a Spina vyzerajú na ihrisku dobre, myslím, že už vytriezveli aj tí najväčší obhajcovia Mourinha. Po dlhej dobe cítim optimizmus, verím, že tú LM dáme!

Reagovat
John Obi Mikel

Mourinho mu připravil tým a De Rossi slízne smetanu

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Largo

Grazie Roma!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele