osmifinále - odvety
14.03.2024 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Ofenzivní tandem Atalanty bleskovým obratem zlomil naděje Sportingu na postup

Atalanta porazila v odvetném duelu osmifinále Evropské ligy Sporting 2:1, a postoupila tak do další fáze soutěže. Utkání se pro italský celek nevyvíjelo dobře, když krátce po půlhodině hry poslal tým z Lisabonu do vedení Pedro Goncalves, jenž musel chvíli nato z důvodu zranění střídat. Bergamo ovšem po změně stran zápas otočilo. Jen pár vteřin po návratu ze šaten vyrovnal Ademola Lookman a postupové razítko přidal v 59. minutě Gianluca Scamacca.

Sporting byl v domácí soutěži na dobré cestě k zisku druhého titulu od roku 2002, a tak perspektivní kouč Rúben Amorim možná lehce upozadil snažení v Evropské lize. Svědčila o tom základní sestava v úvodním klání proti Atalantě, v níž chyběl například rozjetý Viktor Gyökeres. Ten sice na trávník naskočil už v poločase, dostat Nerazzurri z pozice dominantnějšího celku se ale ani jemu nepovedlo a Lvi se museli spokojit s remízou.

Vytvořit si brankovou příležitost se jako první podařilo domácímu celku, když Sead Kolašinac v 15. minutě hlavičkou z penaltového puntíku jen těsně minul pravou tyč. Gólové oslavy ovšem jako první zažil tým z hlavního města Portugalska. Parádní patička švédského šikuly Viktora Gyökerese našla Goncalvese, který v souboji jeden na jednoho nadělil vůbec první střelou hostí na branku jesličky Juanu Mussovi. Euforie Sportingu částečně ochladla již o tři minuty později, vinou zranění totiž musel střídat právě úspěšný střelec.

Pouhých 36 vteřin potřeboval po změně stran nigerijský buldok Lookman k tomu, aby se po centru Edersona dokázal na vzdálenější tyči natlačit k dorážce a suverénně poslat balon do víka. O 13 minut později perfektně načasoval svůj náběh do vápna Scamacca a optimální pas Alekseje Mirančuka bez potíží proměnil přízemní ranou do levého dolního rohu. V 87. minutě se Mussu snažil chytře přelobovat Paulinho, argentinský brankář se však vytáhl dostatečně vysoko a jeho klec závěrečnému portugalskému náporu odolala.

První soutěžní výhra po téměř měsíci tak Atalantu dovedla k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Jeho rozlosování je na programu 15. března.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele