předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 18:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting i za přispění produktivního obránce přivedl Young Boys na hranu vyřazení

Hráči Sportingu Lisabon zvítězili v úvodním duelu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy na půdě Young Boys Bern 3:1. Oba celky půlhodinu vyčkávaly a následně začaly padat góly. Nejprve si hosté vypracovali dvoubrankový náskok, který těsně před odchodem do šaten snížil Filip Ugrinič. Po změně stran se ale trefil Goncalo Inácio, na jehož trefu už hráči ve žlutém reagovat nedokázali. Mladý stoper navíc potvrdil, že se mu v evropských pohárech nebývale daří. Při sedmém letošním startu zaznamenal už třetí přesnou trefu.

Tým z Bernu schytal v základní skupině Ligy mistrů za soupeře mimo jiné suverénní Manchester City, a od začátku tak bylo zřejmé, že klíčové souboje svede s Crvenou zvezdou. Tu nakonec v rozhodujícím utkání o třetí příčku na svém stadionu porazil. Ani po přesunu o patro níž se však s Young Boys los nemazlil, jelikož Sporting ovládl poslední tři soutěžní duely s celkovým skóre 16:0. Pět z těchto gólů nastřílel vzývaný forvard Viktor Gyökeres.

Již ve druhé minutě se po rychlé kombinaci ocitl tváří v tvář brankáři domácí Gyökeres, ale míč nedokázal usměrnit. Na druhé straně hlavičkoval po skvěle zahraném rohu Auréle Ameda, parádním zákrokem se ovšem blýskl Antonio Adán. Ameda se v 31. minutě stal nešťastníkem. Ve snaze o odkopnutí prudkého centru Marcuse Edwardse si vstřelil vlastní gól. O 10 minut později dostali zelenobílí výhodu v podobě penalty. Gyökeres poslechl svůj střelecký instinkt a napálil míč do levého dolního rohu. Švýcaři odpověděli nejlépe, jak mohli. Ve 42. minutě doskákala odražená přihrávka na malé vápno před Ugriniče, ten se rozhodl pro střelu z voleje, která zapadla sítě.

Snový začátek druhého poločasu zajistil pro Sporting Inácio. Na nadýchaný přímák vyskočil ze všech nejvýše a jeho hlavička zamířila do středu branky. V 55. minutě dostal šanci na přidání v pořadí čtvrté branky Pedro Goncalves, ale jeho technický pokus mířil z hranice šestnáctky pouze do tyče. Young boys se hnali za kontaktní brankou, celý tým Sportingu byl však proti. Obrana si společně s brankářem dokázala poradit například s dlouhými auty a hostující útok se navíc nadále pokoušel navýšit skóre. K lepšímu výsledku domácím nepřispěl Mohamed Camara, který v 89. minutě viděl druhou žlutou kartu.

Sporting tak jako teprve třetí tým sezony vyloupil bernský Stadion Wankdorf. Očekávaný postup se pokusí stvrdit v odvetě hrané 22. února.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele