základní skupiny - skupina E, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
5 : 1
(3:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Oslavy hráčů Liverpoolu (© AFP)

Produktivní poločas Reds stačil na porážku Les Violets, poprvé slavila japonská posila

Liverpool zvítězil ve třetím kole skupiny E Evropské ligy nad Toulouse 5:1. Reds nakročili k dalšímu tříbodovému zisku již v prvním poločase, kdy se dokázali prosadit hned třikrát. Rozhodující trefu zaznamenal ve 30. minutě Wataru Endó, který se po letním přestupu ze Stuttgartu zapsal do listiny střelců vůbec poprvé. Dalšímu utkání týmu z Anfield Road na evropské scéně přihlížel z lavičky již poměrně tradičně český brankář Vítězslav Jaroš.

Reds se po derby s Evertonem svezli na vítězné domácí vlně, protože na Anfieldu neztratili od začátku ročníku jediný bod. Do zápasu proti Toulouse tak nastupovali v roli jednoznačného favorita, klub z malebného jihozápadu Francie však nebylo radno podceňovat. Les Violets totiž neprohráli ve čtyřech soutěžních střetnutích v řadě, v aktuálním ročníku už navíc stihli obrat Marseille i PSG.

Liverpool však začal utkání tím nejlepším možným způsobem, když už v deváté minutě skóre otevřel Diogo Jota. Portugalský šikula obdržel balon na středu hřiště a prošel s ním kolem několika protihráčů až do vápna, kde prostřelil Guillaumeho Restese. Vzápětí na něj mohl navázat Darwin Núněz, ale ten z úhlu mladého brankáře nepřekonal. Následně se do úniku na druhé straně dostal Thijs Dallinga, jenž obstřelem vyrovnal. To svěřence Jürgena Kloppa nerozhodilo a ve 30. minutě opět vedli. Na povedený centr si naskočil Endó a zamířil přesně k tyči. Chvíli nato se k dalšímu pokusu dostal Núněz a tentokrát byl díky pumelici do šibenice úspěšný. V závěru poločasu chybělo pár centimetrů střele Vincenta Sierra ke snížení.

Francouzský celek si zajímavou příležitost vytvořil i na začátku druhé půle. Do vápna si šikovně naběhl Gabriel Suazo a vypálil, nicméně do jeho rány skočil jeden z obránců a zachránil situaci. Toulouse tedy dokázalo, že se Liverpoolu může vyrovnat, ovšem chybělo mu štěstí v zakončení. To nenašel ani Núněz při samostatném úniku, když sice překonal Restese, ale poté napálil balon pouze do tyče. K dorážce však přispěchal Ryan Gravenberch a ten se nemýlil. Reds poté soupeře už k ničemu nepustili, naopak v samém závěru na 5:1 upravil Mohamed Salah ránou do šibenice.

Liverpool žádné zaváhání nepřipustil, a stvrzení jeho postupu už by tak mělo být jen formalitou. Razítko by na něj mohl dát přesně za dva týdny, kdy zavítá na hřiště stejného soupeře.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele