základní skupiny - skupina H, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Válec jménem Leverkusen přejel i Molde. Hložek využil šance v základu k asistenci

Leverkusen navázal ve druhém kole Evropské ligy na povedené ligové výkony a po vítězství 2:1 na hřišti norského Molde vévodí bez ztráty bodu tabulce skupiny H. Hosté již v úvodních 20 minutách dvakrát gólově udeřili, když na zásah Jeremieho Frimponga navázal svou první trefou v dresu Die Werkself Nathan Tella. U branky posily ze Southamptonu si asistenci připsal Adam Hložek, jenž se v základní sestavě Bayeru objevil poprvé v letošní sezoně. Celé utkání odehrál český gólman Matěj Kovář, který o čisté konto přišel až krátce před koncem.

Leverkusen od startu sezony fungoval jako dobře namazaný stroj. Hlavní mechanik týmu Xabi Alonso měl jako odměnu výhled na tabulku Bundesligy ze samotného vrcholu. Až na remízu s Bayernem byla stoprocentní úspěšnost Die Werkself napříč soutěžemi na úkor herní vytíženosti Adama Hložka, u nějž se začalo spekulovat o hostování. Skvělé formě se naopak těšil Victor Boniface, jehož místo v základní sestavě pro duel v Molde zaujal právě český reprezentant.

První velká příležitost zápasu přišla až ve 14. minutě. Obrovské chyby v obraně využil Amine Adli, který předložil míč Frimpongovi a ten jej uklidil k pravé tyči. O pouhé čtyři minuty později udeřil Bayer znovu. Hložek si potáhl míč kousek před velké vápno a následně přihrál na Tellu, jehož střela do protipohybu brankáře zapadla do sítě. Tým z Molde si v první půli větší příležitosti nevytvářel, naopak ve 37. minutě mohl potřetí inkasovat, Adliho rána z úhlu ale těsně minula vzdálenější tyč.

Začátek druhého poločasu nabídl gólovou šanci Hložka. V 50. minutě se český útočník po náběhu ocitl před domácí brankou, jeho pokus doprostřed však Oliver Petersen zneškodnil. V 57. minutě ukázal své fotbalové umění Magnus Wolff Eikrem, když přešel přes tři hráče, následná střela z blízkosti ale ke gólu nevedla.

Obrovského závaru ve vápně nedokázal využít Fredrik Gulbrandsen, který před prázdnou brankou trefil pouze tyč. V 87. minutě se tým z Norska kontaktní trefy přece jen dočkal, když Kováře překonal přesnou hlavičkou Emil Breivik.

Molde tak podle očekávání bookmakerů padlo. Další šanci na úspěch v Evropské lize bude mít 26. října doma proti týmu Häcken. Leverkusen si téhož dne užije výhodu domácího prostředí proti Karabachu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele