základní skupiny - skupina C, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ross McCausland (© AFP)

Babicka postupové naděje Arisu neuvařil. Rangers zůstali po remíze těsně před Spartou

Hráči Arisu Limassol remizovali v pátém kole skupiny C Evropské ligy 1:1 s Rangers, a ztratili tak naději na postup do další fáze této soutěže. Kypřané se sice zásluhou Shavyho Babicky dostali do vedení, záhy po změně stran je ovšem zpražil vyrovnávací gól Rosse McCauslanda. Jedinou šancí pro hosty na pohárové jaro je porazit v závěrečném duelu Spartu a proklouznout do Konferenční ligy, motivovaní Pražané ale mají po výhře nad Betisem šanci se umístit na jedné z prvních dvou příček.

Fotbalisté Rangers udělali důležitý krok k postupu, když v minulém kole porazili Spartu 2:1. Skotský celek navíc v Evropské lize neprohrál na vlastní půdě již osm utkání v řadě, přičemž uspěl pětkrát po sobě a před tímto střetnutím mu chyběla jediná výhra k vyrovnání jeho historicky nejdelší domácí vítězné série. The Gers měli zároveň svému soupeři z Limassolu co vracet, jelikož s ním v prvním vzájemném duelu padli 1:2.

Rangers od začátku potvrzovali výhodu domácího prostředí. O první velkou šanci se v šesté minutě postaral John Lundstram, avšak rána z vápna mířila jen doprostřed branky. Kyperský klub se z brzkého presinku probral, a tak se k dobře mířené střele na zadní tyč dostal Caju, jemuž na poslední chvíli zkazil skvělým zákrokem radost Jack Butland. Ve 28. minutě předvedl chladné nervy při svém úniku Babicka, který obešel brankáře a skóroval.

Snový začátek druhého poločasu zařídil domácím ve 49. minutě McCausland. Na hraně šestnáctky si zpracoval míč a chytrou ranou na zadní tyč nedal brankáři šanci. Asistent u prvního gólu Danilo se mohl zapsat i mezi střelce, ale jeho hlavičce chyběla razance. The Gers nadále pokračovali v tlaku a prezentovali se útočným fotbalem, obrana kyperského klubu byla však zásadně proti a domácím často scházelo v koncovce potřebné štěstí. Závěrečný tlak Aris přežil a rozhodující branka nakonec nepadla.

Rangers tak domácí formu nepotvrdili a získali jen bod. V posledním kole se 14. prosince střetnou s Betisem, Limassol změří ve stejný den síly s pražskou Spartou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele