základní skupiny - skupina C, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavující Borja Iglesias (© AFP)

Výheň v Seville roztavila i kyperský Limassol. Výhru Betisu trefil sváteční střelec Ruibal

Betis porazil ve čtvrtém kole skupiny C Evropské ligy před vlastními fanoušky Aris Limassol 4:1 a společně s Rangers odskočil Spartě, která si prohrou zkomplikovala eventuální postup do jarních bojů. O úvodní branku utkání se postaral španělský bomber Borja Iglesias. Pro 30letého dlouhána to byla první letošní soutěžní trefa. Hosté zpočátku druhé půle srovnali, nicméně kvůli ofsajdu je sudí o radost připravil. Tříbodový zisk zelenobílých následně potvrdil Aitor Ruibal, jenž se prosadil po více než roce. Kypřané opanují průběžnou čtvrtou pozici a v příštím kole budou hrát o všechno.

Hráči Betisu najeli na fantastickou vlnu, když 10krát v řadě nepoznali přemožitele. Velkou hvězdou Andalusanů byl Isco, který z 12 odehraných utkání získal osmkrát ocenění za hráče zápasu. I tentokrát byl španělský celek jasným favoritem, jelikož na domácí půdě přivítal Aris Limassol. Hosté však i přes roli outsidera přijeli bojovat o důležité body, jelikož se v tabulce nacházeli velmi blízko Spartě, a bitva o postup tak zůstávala i nadále otevřená.

El Glorioso rozehráli koncert, jemuž hráči hostů jen tiše přihlíželi. Neskutečná technická vyspělost a rychlá kombinace odsunula kyperský klub na druhou kolej. Aris na druhé straně skvěle zareagoval houževnatým napadáním, kterým domácím výrazně znepříjemnil rozehrávku.

Fotbalistům v černém se dokonce podařilo dostat míč do sítě, avšak Jaden Montnor se v době přihrávky nacházel za ofsajdovou linií. Příznivci zelenobílých ale přece jen dostali důvod k radosti. Abner našel milimetrovou přihrávkou Iglesiase a španělský dlouhán ve 34. minutě chladnokrevně zakončil.

Jako blesk vletěl do druhé půle střídající Leo Bengtsson a svým prvním dotykem s míčem srovnal skóre zápasu. Nepohlídal si však postavení, a tak již podruhé v utkání musel do akce videorozhodčí. Když už to vypadalo, že se Aris nadechuje k odpovědi, ujal se slova Ruibal. V 65. minutě převzal balon a nechytatelnou dělovkou téměř protrhl síť na Estadio Benito Villamarín.

Na 3:0 mohl zvýšit střídající kapitán Nabil Fekir. Francouzský špílmachr laborující se zraněními přistoupil z lavičky přímo k pokutovému kopu, který však zahrál prachbídně. O pouhé tři minuty později napravil chybu svého kolegy ranou k tyči Marc Roca. Čestnou branku hostů vsítil v 84. minutě zlobivý chlapec ruského fotbalu Aleksandr Kokorin. Třešničku na španělský dort dodala nová posila z Barcelony Abde Ezzalzouli.

Španělé tak potvrdili roli favorita a získali tři body. Další zápas ve skupině čeká oba týmy 30. listopadu. Betis zavítá do Prahy, kde se střetne se Spartou. Limassol změří síly s Rangers.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele