předkolo playoff - odvety
22.02.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Viktor Gyökeres (© AFP)

Švédský uragán potvrdil gólový apetit, vybojovaná remíza byla pro Young Boys málo

Sporting remizoval v domácí odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy s Young Boys 1:1, což mu v součtu obou duelů stačilo k postupu. Portugalci si sice dovezli z prvního měření sil dvoubrankový náskok, ještě větší klid jim však na kopačky dodal už ve 13. minutě rozjetý kanonýr Viktor Gyökeres, pro kterého se jednalo již o 26. trefu v letošní sezoně. Po změně stran sice 25letý Švéd neproměnil penaltu, mrzet jej to však nemuselo. I přesto, že hosté v 83. minutě vyrovnali.

První vzájemný duel na hřišti Young Boys dopadl možná jednoznačněji, než se očekávalo, když si Sporting do domácí odvety odvezl dvougólový náskok. Švýcaři rovněž pocítili sílu Gyökerese, který se prosadil v každém z posledních čtyř soutěžních střetnutí. Právě švédský útočník měl být i v Lisabonu hlavní ofenzivní zbraní.

Domácí nenechali nic náhodě a už ve 13. minutě slavili úvodní zásah odvetného utkání. Právě zmiňovaný Gyökeres se po povedené kombinaci výtečně zorientoval ve vápně a krásnou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil celkový náskok Sportingu už na tři góly. Švýcaři zůstali po obdržené brance otřesení a domácí nadále vyvíjeli tlak. Obrana Young Boys Bern ale v prvním poločase další zaváhání nepřipustila.

Opěvovaný Gyökeres mohl po změně stran skórovat již podruhé v zápase, když byla domácím v 56. minutě nabídnuta penalta po faulu na Trincaa. Švédský kanonýr si však s pokutovým kopem neporadil dobře a brankář David von Ballmoos jeho pokus směřující k pravé tyči zastavil.

Další obrovskou příležitost Sportingu pak v 63. minutě spálil Daniel Braganca, když po chytré přihrávce Marcuse Edwardse zcela osamocený trefil jen nohu zaskočeného Von Ballmoose. Tři minuty nato skóroval hlavou hostující Darian Maleš, vyrovnávací oslavy se ale kvůli ofsajdu nekonaly. Hostující fanoušci se ale v 84. minutě přece jen dočkali, když z pokutového kopu srovnal Silvére Ganvoula.

Sporting tak doma uhrál remízu, která mu s přehledem stačila k postupu. Svého soupeře se dozví v pátek 23. února, kdy je na programu los.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele