základní skupiny - skupina A, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
1 : 3
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Freiburg předvedl ozkoušený grif z Bundesligy. Bačka Topola se musela sklonit před Grifem

Bačka Topola ve třetím klání skupiny A Evropské ligy prohrála na svém hřišti s Freiburgem 1:3. Domácí celek se přitom ve 13. minutě dostal do vedení, otáčení zápasů však pro hosty nebylo neznámou. Povedený obrat totiž předvedli i o uplynulém víkendu v německé Bundeslize, když od Bochumi rovněž inkasovali v úvodní čtvrthodině, ale pak začal úřadovat Vincenzo Grifo. Právě ten zazářil i na srbské půdě, kde po změně stran nastřílel hattrick a vytáhl svůj tým na druhou postupovou příčku.

Dvě zaváhání před reprezentační pauzou napravil Freiburg o víkendu, když v Bundeslize porazil Bochum. Na triumf chtěli Němci navázat i ve skupinové fázi Evropské ligy, kde potřebovali proti srbskému outsiderovi získat tři body, jelikož boj o postup s Olympiakosem a West Hamem mohl být velmi těsný. Podle papírových předpokladů mělo jít pro bádenský celek o jednoduchou záležitost, neboť TSC nastupovalo do utkání se sérií šesti duelů v řadě bez vítězství.

Předzápasové prognózy však už po necelé čtvrthodině hry rozcupoval Nemanja Petrovič. Zkušený levý bek se ocitl na konci skvěle vyřešeného rychlého protiútoku a pohodlně usměrnil přihrávku Saši Jovanoviče do odkryté části brány. Freiburg sice držel míč častěji na kopačkách, ale ve finální třetině hřiště působil dost bezradně. Jako jediný si proto v první půli připsal do statistik střelu mezi tři tyče Veljka Iliče 22letý Noah Weisshaupt. Proti prudké přízemní ráně německého útočníka se však mladý gólman zaskvěl jistým zákrokem. V závěru poločasu už sice Ilič kapituloval, trefa Lucase Hölera ovšem vinou ofsajdu platit nemohla.

Krátce po změně stran se již ale Breisgauští Brazilci z vyrovnání radovali. Ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Jovanovič a z bílého puntíku se následně nemýlil Grifo. Dlouholetý tahoun bádenského týmu se o několik okamžiků později dokonce málem postaral o bleskový obrat, pěknou individuální akci však zakončil střelou těsně nad břevno. Zkušený Ital si tak nejkrásnější moment utkání schoval až do 59. minuty, kdy z přímého kopu zamířil přesně pod horní tyč. O necelou čtvrthodinu později Grifo dokonce dokonal hattrick, když centr Ricua Dóana pohodlně uklidil do odkryté sítě.

Německý favorit tak v Srbsku nezaváhal a získal povinné tři body. Další kolo, ve kterém se bude konat odvetný duel na hřišti Freiburgu, je na programu 9. listopadu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele