základní skupiny - skupina A, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

Souček řádí jako utržený ze řetězu, dalším gólem rozhodl o těsné výhře Kladivářů

Hráči West Hamu zvítězili v pátém kole skupiny A Evropské ligy na hřišti TSC 1:0, a udrželi se tak na děleném prvním místě v tabulce. Dlouho to sice vypadalo, že si Kladiváři připíšou nečekanou ztrátu, v závěru ale opět udeřil hrdina posledních týdnů Tomáš Souček a zařídil favoritovi z Anglie další vítězství. Jeho český kolega Vladimír Coufal se tentokrát neobjevil ani na lavičce náhradníků. Srbský celek díky porážce Olympiakosu může i před závěrečným duelem pomýšlet alespoň na účast v jarní fázi Konferenční ligy.

Fotbalisté West Hamu s devíti získanými body bojovali ve skupině o první příčku s Freiburgem. Oba celky od sebe dělilo pouze lepší vzájemné střetnutí z pohledu Kladivářů. A právě anglický celek chtěl proti TSC, které bylo s jedním bodem poslední, potvrdit skvělou formu z posledních duelů a připsat si další vítězství. K tomu mu měl pomoci i skvěle hrající Souček, jenž se dosud společně s reprezentačními zápasy prosadil čtyřikrát v řadě.

Výkonnostní rozdíl mezi oběma soupeři nebyl zpočátku ve skromné TSC Areně vůbec znát. Favorit z Londýna sice držel balon na svých kopačkách častěji, avšak precizní defenziva a obětavost domácích ho do nebezpečných zakončení nepouštěla. Jediné náznaky příležitostí West Hamu před pauzou přišly po standardních situacích z dílny Jamese Warda-Prowse, ale žádný z hlavičkářů hostů se skórování víceméně nepřiblížil.

Ofenzivní nadstavbu ke skvělému obrannému výkonu domácích mohl po hodině hry přidat Uroš Milovanovič, jenže z hranice šestnáctky nedal své střele potřebnou razanci a Lukasze Fabiaňského nepřekonal. Zbytek utkání se odehrával především ve znamení soubojů uprostřed hřiště a zápas směřoval k zasloužené remíze. Jenže jak už je v poslední době zvykem, poslední slovo si vzal stejně jako v předešlých duelech Souček, kterému stačilo po centru Maxwella Corneta nastavit nohu a usměrnit balon do sítě.

West Ham tak nezaváhal a proti TSC posbíral všechny body. Další kolo je na programu 14. prosince. Kladiváři se utkají s Freiburgem, Srbové poté změří síly s Olympiakosem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (6)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
JimBob

Bude se někde vysílat? Minule jsem zápas EL West Hamu nikde v programech nenašel a až zpětně jsem se dočetl, že byl - tuším - někde na Sport2.

Reagovat
Jardman

Souček je borec, opět rozhoduje na Konci zápasu. Top, pan kapitán

Reagovat
OnlyWHU

Neuvěřitelnej heliKOPtéra!!! Magickej Suk byl zase na správným místě a zase rozhodl. Trochu mám obavu, aby tou zvláštní oslavnou sólo motanicí některý spoluhráče neiritoval. :-) Tohle se ale fakt nevidí.

Jinak... Jak to říct.... Zase naše pohodlná hrůza. Hráči, kteří nepatří (už, ještě) do základního kádru propadli. Johnson dobrý, ale nesmělo by se hrát s míčem... Fornals téměř neviditelný, stereotypní Benrahma to snad už úplně zabalil... Moje zklamání Mubama - šancce mu uplavala. Vidět byl Paquetá a občas Suk s WP , ostatní beci a moje slabost - pan Fabi. Další pozitivum - bez zranění a pošetření absentujících opor!

Utrpěná výhra a slušná výchozí pozice do domácího finále skupiny s Freiburgem, kterej se s tím dnes nepáral (jako my). COYI!!!!

Reagovat
milan78

tek chlapec by mohl z fleku hrát někde na balkáně !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele