18. kolo
24.02.2008 20:15 CET
6 : 1
(2:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Viktoria Žižkov 6:1

Sparta ukázala, že na Žižkov prostě umí, s přehledem vyhrála a Slavia se tak zítra na Moravě zapotí. Za Spartu se i ve druhém jarním kole trefila dvojice Vacek – Slepička.

První šanci měl ve druhé minutě utkání Matušovič, který po centru Kuliče neprostřelil zblízka Bartalského. V další šanci se stejný hráč již nemýlil. Po chybě na polovině Sparty se k míči dostali domácí. Slepička přesnou přihrávkou za obránce našel Matušoviče, který neměl větší problémy s nedůraznými obránci a trefil se přesně k pravé tyči. I další gólovou akci načal Slepička. Tentokrát si narazil s Vackem, díky čemuž se mladíček dostal za obranu a poté zamířil přesně k pravému hornímu rohu branky. Sparta dala obě velké příležitosti a do šaten odcházela spokojená.

A tak mohla načít druhý poločas dalším gólem. Poté, co obránci Žižkova nebyli schopni odvrátit balon z malého vápna, se do míče opřel skvělý Slepička a míč se stočil do horního rohu branky. Za další tři minuty mohl skórovat Kulič. Matušovič mu po brejku nahrával před prázdnou bránu, sparťanský útočník však v tísni nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Vrátit jiskřičku naděje mohl svému týmu Kalod. Švancarovu střelu zpoza vápna vyrazil Grigar právě ke Kalodovi, který z bezprostřední blízkosti nasměroval míč nad. Na druhé straně utekl po pravé straně Kulič, toho však Bartalský vychytal a odvrátil s obtížemi na roh. Ve velké šanci se ocitl Švancara. Po centru Kušníra se k němu dostal míč před malé vápno, hostující útočník byl natolik zaskočen, až mu míč odskočil.

Sparta tak mohla definitivně rozhodnout. Nejdříve na Kolářovu přihrávku nedosáhl Kadlec, za kterým stál Slepička a bombou pod břevno zvýšil skóre. Neuběhly ani dvě minuty a opakovala se podobná akce. Voříšek tentokrát zprava našel Kadlece, ten se probojoval až do malého vápna a střelou o vzdálenější tyč skóroval. Čestný gól hostů se podařilo dát střídajícímu Bukačovi, jenž se dostal za obranu Sparty a míč poslal pod nohama brankáře až do sítě. V posledních vteřinách však ještě na Kuličův přímý kop naskočil, jako jediný hráč, Kladrubský a vrátil Spartě pětigólové vedení.

Zajímavý kontrast byl dnes k vidění na půlce Žižkova. Výtečný ofenzivní výsledek Sparty byl zapříčiněn skvělým výkonem Slepičky a žalostným výkonem hostujících obránců. Sparta tak stihla dát Žižkovu za dva ligové zápasy plných deset branek.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

krasnej fotbal,ale zizkov neni souper ze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele