7. kolo
21.09.2008 14:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 2:0

Baník po sedmi týdnech čekání konečně slaví své druhé domácí vítěství v letošní sezóně. Celý zápas měli hráči Ostravy pod kontrolou a krom prvních minut obou poločasů toho svému soupeři moc nedovolili. Příbram si tak připisuje čtvrtý zápas v řadě bez výhry.

Všechny mohl již v 5. minutě zmrazit příbramský Huňa, který vystihl nepovedenou malou domů od Řezníka, ale překvapen lehce nabyté příležitosti zbrkle vystřelil pouze do brankáře. Vzápětí napřáhl z dálky Zeher, jehož střelu s vypětím všech sil vyškrábl Krbeček nad břevno. Baník od začátku zápasu hrál útočněji, přesto se k vážnějším šancím nedostal. Když už se centr konečně dostal k útočícímu hráči, namířil přímo do míst, kde stál příbramský brankář. Ve 33. minutě se užuž Mičola radoval, rozhodčí ho však schladil odpískáním diskutabilního ofsajdu.

I na začátku druhé půle mohli překvapit hosté. Bolf nejprve zblokoval Huňovu střelu, aby po následném centru zamířil Borek nad odkrytou branku. Po hodině hry přišel na hřiště domácí Střihavka, který zase o něco pomohl rozvířit ofenzivní hru favorita. Hned po dvou minutách po jeho střele Krbeček pouze vyrazil, dorážející Marek pak nezamířil přesně. V 68. minutě se však Baník vedení přeci jen dočkal. Otepka našel centrem z rohu Bolfa, který rozjásal domácí fanoušky přesnou hlavičkou. O deset minut později si mohl ostravský záložník připsat druhou přihrávku na gól po rohu. Tentokrát však Tchuřův volej hostující brankář vyrazil. A Ostrava hrozila dál. Na Střihavkův centr si naběhl Svěrkoš, který svou střelu z první opřel o břevno. V poslední minutě se do stříleného centru opřel agilní Střihavka a Nohýnek nešťastně ukončil čekání jeho týmu na vstřelený gól na cizím hřišti překonáním vlastního brankáře.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza 1:1 a vecera skonci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele