1. kolo
02.08.2008 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - SK Kladno 1:0

Na očekávané gólové hody na Bazalech čekalo přes devět tisíc diváků zbytečně. Jediný gól vsítil osmnáct minut před koncem Svěrkoš a přispal Baníku zasloužené tři body.

Ostravský klub začal dle očekávání aktivněji, do první šance se však dostal až v 19. minutě. Svěrkoš obešel Hajníka a napřáhl ke střele, kterou mu bránící hráč dokázal zblokovat. Další akci načal právě Svěrkoš, který našel přihrávkou Rajtovala, jenž odcentroval na Střihavku, jehož hlavičku dokázal kladenský Pavlík vyrazit na roh. Ofenzivně ladění domácí pokračovali v nátlaku, po Markově přímém kopu hlavičkoval Svěrkoš z dobré pozice vedle. Podobně si vedl ve 36. minutě, když z otočky trefil jen dobře postaveného Pavlíka. A tak málem přišla ledová sprcha minutu před koncem poločasu. Cigánek zaměstnal svým přímým kopem Vaška, který musel míč krotit nadvakrát.

V druhém poločase se na první šanci čekalo až do 69. minuty. To se Střihavka ocitl sám před Pavlíkem, který jeho střelu dokázal vyrazit, k míči se sice dostal Rajtoral, ale jeho střelu již zblokovali obránci. Jenže po třech minutách rozehrál Rajtoral aut na Lukeše, ten nahrával Střihavkovi, který za sebou viděl Svěrkoše, přenechal mu míč a ten potvrdil pověst kanonýra. Těžké chvilky měl poté Vašek, nejprve skvěle vyrazil Zachariášovu střelu na roh, po kterém se dostal k zakončení Šilhan, jenž opět prověřil kvality ostravského brankáře.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
sansiro

Baníček nejlepší u nás!

Reagovat
smazaný uživatel

banik nenecha nic nahode 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný favorit. Pokud chceme hrát o titul, takové týmy se musí porážet! Kladno bude bojovat o záchranu a doufám že spadne. Tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, i ja chci aby Kladno spadlo do druhe ligy, takze doufam, ze Banik ukaze svou silu a pujdem eopet za titulem :-P Muj tip je tedy 3:1. BANIIIIK

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip 4:0 mám vsazene 1 na první poločas doufám že to vyjde pak už jen Opava - Slovácko 0

Reagovat
smazaný uživatel

to roztrhej, Opava vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

tak ta remíza vyšla ale Baník ne

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu ze nam vsichni prejou druhou ligu... Kladno nehraje zadnej hnusnej beton -viz Zizkov, Budejovice... letos to vypada konecne na ustaleni kádru a jedná se s novym sponzorem, kterej kdyz vyjde tak kladno nebude moc mit jinej cil nez minimalne stred tabulky....

prohra s ostravou zamrzí, na druhou stranu ostrava jede na titul tak by doma mela vyhravat

pristi kolo porazíme spartu SKK!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele