5. kolo
31.08.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Jablonec - SK Kladno 1:1

Překvapení dnes přichystali hráči Jablonce svým věrným fanouškům. Na domácím hřišti totiž uhráli s Kladnem pouze remízu 1:1.

Jablonec ve všech kolech prozatím vstřelil svou první branku už v úvodní desetiminutovce. Dnes chtěl tuto sérii prodloužit, ale nepovedlo se. Po první půli navíc do kabin neodcházel nespokojený, po gólu Šilhana prohrával s outsiderem z Kladna 0:1.

Domácí fotbalisté začali aktivně a výsledkem byla v 11. minutě nebezpečná střela Klapky, která se odrazila o tyčku ke kopačkám Igora Žofčáka, jenž pálil ihned znovu. Jeho ránu ale dokázal zblokovat stoper Killar. Ve 20. minutě mohl vedení na jabloneckou stranu poslat Eliáš, svůj volej však poslal vysoko nad.

Jenže uběhlo pár sekund a Kladno se dostalo do vedení. Přihrávku na hranici ofsajdu převzal Jaromír Šilhan, chladnokrevně si položil Zicha a poslal míč pod břevno. Domácí fotbalisté se ale s tímto stavem spokojit nechtěli a hnali se do ofenzívy. Jenže nechybělo moc a Středočeši málem své vedení pojistili. Gólman Zich se musel vyznamenat při střele Cigánka.

Na vyrovnávací gól domácí příznivci po přestávce moc dlouho čekat nemuseli. V 50. minutě Strnad fauloval v pokutovém území Lafatu a rozhodčí bez rozpaků ukázal na penaltu. Tu s jistotou proměnil zkušený Petr Pavlík. Jablonec najednou ožil a zanedlouho se málem dostal do vedení. Po akci vedené dvojicí Žofčak-Klapka mohl zakončovat téměř do prázdné brány Lafata, ale míč nedokázal zasáhnout.

Další příležitost v 72. minutě nevyužil Huber a když už vše nasvědčovalo tomu, že zápas v poklidu dojde do remízového výsledku, zaútočilo Kladno. Minutu před koncem v zakončení ale zklamal střídající Beneš.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jablonec zvitezi 2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele