10. kolo
19.10.2008 17:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - SK Kladno 5:0

Fenomenální forma Slavie pokračuje. Pražané letos již podruhé nadělují v Edenu pět branek, připisují si sedmé vítězství v řadě a čtvrté rozdílem třídy. Kladno často nedůsledně bránilo, a tak po zásluze zůstává na poslední příčce.

Domácí nezačali drtivým tlakem, nicméně postupně získávali nadvládu a tu po čtvrthodině potvrdil Šmicer. Chytře si zasekl na hranici vápna míč, přeloboval vyběhnuvšího Pavlíka a rozjásal diváky v Edenu. Slavia měla i nadále převahu, ale Kladno šlo do soubojů důrazně a ke střelám svého soupeře moc nepouštělo. Zvýšit vedení mohl Necid, když po chybě Bureše, který se střetl s Pavlíkem, mohl střílet do odkryté branky, ale důsledný Cigánek míč odvrátil.

Deset minut před koncem první půle se po přihrávce od Šmicra dostal ke střele z dvaceti metrů Černý, ale levou tyč minul. Obdobně si vedl Jarolím, ten po kličce pro změnu zamířil vedle pravé tyčky. Krásný fotbalový moment, kterému chybělo jen lepší zakončení, předvedli sešívaní ve 42. minutě. Přímý kop z pětadvaceti metrů využili ke skvěle nacvičenému signálu a po několika přihrávkách střílel Černý z vápna jen vedle.

Překvapit domácí fanoušky mohl sedm minut po změně stran Strnad, ale nebezpečnou hlavičkou branku netrefil. A tak v 56. minutě zvyšoval Jaroslav Černý. Krajčík dostal skvělou přihrávku za obránce, dostal se do vápna a na malém vápně našel svým centrem domácího záložníka, který bez problémů napálil míč do odkryté branky. Kladenští zbraně nesložili a po hodině hry mohl snížit Smutný, ale osamocený byl už moc blízko brance a rozvlnil síť pouze z boku.

Pouhých sedm minut pobytu na hřišti stačilo Milanu Ivanovi, aby přidal třetí gól Slavie. Přebral míč před vápnem, posunul se do výhodnější střelecké pozice a přes Pavlíkovu snahu míč vytlačit skóroval. A čtyři minuty před koncem se prosadil i druhý střídající slávista. Šenkeříkovu střelu vyrazil hostující brankář pouze k Volešákovi, který dorážel do prázdné. Pověstnou třešničku na vyvedeném zápase si pak na úplný závěr nechal již jednou skórující Ivana. Díky přihrávce se dostal za obranu, ve vápně si pohrál s dalšími dvěma hráči, následně si položil i brankáře a na závěr prostřelil obránce čekajícího na brankové čáře.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těžkej zápas čeká Kladno...ačkoliv jsem Kladeňák, tak v tomhle zápase věřím Kladnu snad nejmíň od doby, kdy se dostali do Gambrinus ligy. No samozřejmě budu věřit aspoň v plichtu, ale asi vyhraje Slavia jinak se tam jedu podívat, tak doufám, že to aspoň bude stát za to.

Reagovat
smazaný uživatel

z pohledu slavie určitě to ti můžu zaručit pokud ne tak si necham uroznout koule!:D

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, kéž by Kladno neprohrálo. Chtěl bych to vidět

Reagovat
smazaný uživatel

slavia vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele