16. kolo
04.12.2011 10:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - 1. FK Příbram 1:2

Na posledním místě Gambrinus ligy přezimuje žižkovská Viktoria, ta totiž podlehla v posledním kole podzimní části Příbrami 1:2. Hosté naopak zvítězili letos už podeváté a překvapivě jsou na šesté příčce. Příbram o osudu zápasu rozhodla dvěma góly v rozmezí čtyř minut, domácí pak už stihli v závěru jen snížit na konečných 1:2.

Diváci na stadionu se převážně nudili, nehrál se nikterak atraktivní fotbal, fotbalovější však rozhodně byla hostující Příbram. Ta se už v šesté minutě dožadovala odpískání pokutového kopu, když byl v šestnáctce sražen útočník Koukal, píšťalka sudího Adama však zůstala němá.

Další nebezpečnou situaci před svou brankou musel řešit žižkovský gólman Vaclík ve dvacáté minutě, kdy musel lapit nepříjemnou hlavičku vlastního obránce Procházky. Domácí poprvé zahrozili až po pětadvaceti minutách, Čermákovu ránu ale Hruška od první do poslední chvíle viděl, a tak s ní neměl výraznější problémy.

Hosté měli územní převahu, jenže se jim nedařilo vymyslet kloudnou finální přihrávku. Žižkov se snažil o rychlý přechod do útoku, ovšem i akce domácích z drtivé většiny končily nepřesností. Jediným výrazně nebezpečným hráčem na hřišti byl příbramský útočník Koukal, ale ani s jeho další střelou neměl Vaclík potíže.

První opravdu gólová šance byla k vidění až v jednačtyřicáté minutě, Kalivoda totiž krásně posadil balón na hlavu Lafrance, proti němu se však zaskvěl skvělý Hruška. V poslední minutě první půle hlavičkoval na druhé straně Wágner, Vaclík však tentokrát ani nemusel zasahovat, míč letěl nad břevno.

Padesátá druhá minuta přinesla doposud nejzajímavější moment utkání, z nějakých dvaceti metrů se nádherně opřel do míče Nestorovski a Hruška se musel hodně natahovat, aby míč vytěsnil alespoň na roh. Po chvilce klidu najednou z ničeho nic udeřila Příbram. V sedmdesáté minutě odcentroval ze strany Mareš a Lukáš Pleško hlavičkou k tyči nedal Vaclíkovi žádnou šanci.

A už o čtyři minuty později fauloval v pokutovém území Folprecht Wágnera a hosté dostali příležitost jít už do dvoubrankového vedení, zahrávali totiž penaltu. K ní se postavil Zdeněk Koukal, vypálil prudce k levé tyči a rozhodl o tříbodovém zisku pro Příbram. Ve snaze o zdramatizování duelu se na hrot vysunul domácí stoper Lafrance a v osmaosmdesáté minutě skóroval, když dostal ideální přihrávku mezi stopery a s přehledem svůj nájezd proměnil.

Více už však Žižkov nestihl, a tak do jarní části vstoupí jako šestnáctý tým Gambrinus ligy. Příbram nepřestává překvapovat, místo boje o záchranu jí po zimní pauze čeká klidný střed tabulky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

žižkov ted už asi doma zabere a vyhraje podle mě 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych ze Pribram vyhraje ale porad jsou bez renmizy a tak to docela "smrdi " plichtou..tip X2..0:1,0:0

Reagovat
klokan.paul

X2

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

No tak aspoň že tak.. Už jsem se bál,že jim mrdnou druhej na 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

příbram mě skutečně překvapuje čím dál tím víc.Je vidět že dělaj pokroky.Vavruška

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že Lafrance odejde v zimě do lepšího týmu.Vidím to na takové Teplice nebo Ml.Boleslav!!!Jinak Příbram je v letošní sezoně vynikající a zamyslet by se měli ti,co jí kdysi přáli sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi není dnes. Ona taky kdysi hrála fotbal podobnej jako Viktorka Žižkov. Takže asi tak. Letos přeju Žižkovu taky sestup, hraje strašně nechutnej fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono bez peněz je to hrozně těžký no oni by podle mě chtěli ale asi to nejde a to nejsem jejich nějákej fanda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele