základní část, 9. kolo
18.09.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Jablonec vyloupil Slovácko, na Moravě dvakrát udeřil v závěru

Slovácko nezvládá náročný zápasový program. Na vítězství v nejvyšší soutěži čekají Moravané dál i po střetnutí s Jabloncem, který v Uherském Hradišti vytěžil tři body po vítězství 2:0. Obě branky vsítili Severočeši až v samotném závěru střetnutí.

Hosty mohl již v desáté minutě poslat do vedení Chramosta, avšak jeho únik zastavil domácí gólman Nguyen, který se vrátil mezi tři tyče namísto kolegy Fryšták, jenž odchytal čtvrteční utkání v Kolíně nad Rýnem. Uherskohradišťští odpověděli za pět minut centrem Holzera, do něhož se opřel Kozák, avšak brankář Jablonce Hanuš zabránil gólové radosti soupeře.

Ve 20. minutě se do zakončení dostal sám Holzer, ovšem z pravé strany nemířil mezi tři tyče. Dvě minuty nato střílel z nadějné pozice Petržela, jeho pokus ale zablokoval Akpudje a následnou ránu znovu od Petržely lapil Hanuš.

Také ve druhém poločase si první gólovku vypracovali hosté. Polidar si v 59. minutě narazil balón se Sejkem, avšak po průniku do pokutového území přestřelil bránu. Na druhé straně prověřil Hanuše o čtyři minuty později z přímého kopu Havlík. Za Jablonec kontroval v 66. minutě Polidar, jenže ve vápně neprostřelil hradbu těl před sebou. Vyrovnaná partie pokračovala úprkem domácího Mihálika, který ale trefil pouze připraveného Hanuše.

V 76. minutě málem nechtěně nasměroval Severočechy k vedení stoper Moravanů Břečka, jehož nepovedený odkop přistál u nohou Coolse. Debutant v dresu hostů však místo zakončení přihrál Chramostovi, jenž pálil vysoko nad břevno. Za dalších šest minut se už ale Jablonec mohl radovat. Po pravé straně hřiště se rozběhl Chramosta, do jehož centru se z voleje opřel Polidar - 0:1.

Druhou branku v 85. minutě ještě nepřidal Jovović, jehož obstřel proletěl okolo tyče do zámezí. Více štěstí měl o dvě minuty později Považanec, jehož tečovaná střela zamířila k tyči mimo dosah zmateného Nguyena. Slovácko tak v součtu inkasovalo dvakrát.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
kecipep

2:0

Reagovat
Slejdy

3:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele