základní část, 16. kolo
12.11.2022 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Hapal ve Vítkovicích buduje tvrz. Baník doma překonal oblíbený vítězný výsledek

Baník Ostrava doma v 16. kole Fortuna ligy vyzrál na Bohemians, které porazil 4:1. Slezané tak gólem navíc překonali výsledek posledních dvou domácích klání. Skvělým výkonem se na tom podílel zejména Srdjan Plavšič. Kmenový hráč pražské Slavie nejprve svým centrem vybojoval penaltu, ještě před pauzou sám skóroval a ve druhé půli přidal také asistenci. Srbský křídelník se tak navzdory své klubové minulosti pomalu stává oblíbencem ostravských fanoušků.

Pod vedením Pavla Hapala ovládl Baník oba domácí zápasy totožným výsledkem. Jak Slovácko, tak Mladá Boleslav si totiž odvezly z Vítkovic porážku 1:3 a také Bohemians do slezské metropole nemohli přijíždět úplně v klidu. S ostravským týmem totiž nevyhráli už 11 soutěžních klání v řadě. Klokani se však v této sezoně pyšnili zcela nečekanou venkovní bilancí, když na hřištích soupeřů získali všechny body v pěti z dosavadních sedmi duelů.

Domácí nastoupili do utkání aktivně, činil se zvláště Plavšič, který zaměstnával obranu Bohemians. V sedmé minutě zastavil centr srbského křídelníka rukou Martin Dostál, a Baník měl tak hned v úvodu příležitost pokutového kopu. Ten bez problému proměnil Daniel Tetour a poslal svůj tým do vedení. Následně si začali vytvářet šance i hosté. Po rohovém kopu pálil nebezpečně zpoza vápna Dostál, těsně však minul pravou tyč. Ve 35. minutě se o slovo znovu přihlásil Plavšič, jenž prchl po levé straně a prudkou ranou z úhlu překonal brankáře Klokanů. Těsně před pauzou ještě pohrozil Nemanja Kuzmanovič, když zakončoval rychlou akci domácích, Hugo Jan Bačkovský byl ovšem tentokrát připraven.

V úvodu druhé půle se Baník spíše zatáhl a snažil se zodpovědně bránit své dvoubrankové vedení. Skvělý tah ovšem předvedl trenér hostů Jaroslav Veselý, když v 63. minutě poslal na hřiště Jana Kovaříka. Zkušený záložník se totiž hned chopil rozehrávky přímého kopu a nádherným způsobem snížil. O chvíli později málem srovnal Roman Květ, Jan Laštůvka však vytáhl dobrý zákrok. Ostravané tak mohli v 74. minutě přidat gólovou pojistku. A znovu u toho byl Plavšič, který famózním způsobem našel před bránou Ladislava Almásiho a ten neměl problém uklidit míč do prázdné brány. Slovenský kanonýr vzápětí přidal další trefu, když využil bídné komunikace v obranné řadě Bohemians.

Baník tak pod novým koučem zlepšil domácí formu a na svém stadionu vyhrál i třetí utkání. Další ligový duel čeká oba týmy až na konci ledna.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele