základní část, 3. kolo
13.08.2022 16:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

David Buchta (© youtube.com)

Baník využil přesilovky a proti Zlínu poprvé uspěl

Baník v utkání třetího kola potvrdil, že domácí zápasy proti Zlínu jsou pro něj oblíbené. Byť tentokráte mu k tomu pomohla i přesilovka, která přišla po úvodní Frydrychově brance a vyloučení Silného. Vedení navýšili Jaroň s Buchtou, na konečných 3:1 korigoval Kolář.

Přitom do vedení mohli jít Ševci, a to když chyboval Pojezný. Jenže Cedidla v zakončení selhal, a tak se ve čtrnácté minutě radovali domácí. Autorem branky byl navrátilec Michal Frydrych, jenž si naskočil na Fleišmanův centr z přímého kopu a hlavou poslal balón do sítě.

Druhý a možná ještě závažnější problém přišel pro Zlín po necelé půlhodině hry. Silný byl u míče později než brankář Laštůvka, přičemž namísto přeskočení gólmana kopl do obličeje. Za to byl sudím oceněn červenou kartou a Slezané toho poměrně rychle využili.

Kaloč skvělým pasem za obranu rozběhnul Petra Jaroně, jenž tváří v tvář brankáři uspěl a přesnou ranou na zadní tyč navýšil vedení Baníku. A jen o pár minut později na něj navázal další mladík David Buchta, a to právě po Jaroňově pasu. Prudká přihrávka proletěla malým vápnem a Buchta ji už docela snadno uklidil za brankářova záda.

Po návratu ze šaten mohl Buchta skórovat podruhé, jenže radost mu tentokráte sebral ofsajd. Když byla odehrána hodina, odcentroval znovu Fleišman ze standardky na Frydrychovu hlavu. Tomu tentokrát chybělo pár centimetrů. Na opačném konci hřiště se nejprve činil Laštůvka, následně Jawo poslal balón těsně vedle.

Zlín se dočkal v sedmasedmdesáté minutě, kdy Čanturišviliho balón od rohového praporku našel Jakuba Koláře a ten odrazem od břevna překonal Laštůvku. Drobná komplikace pro Ostravany nastala o deset minut později, kdy byl Ndefe vyloučen za svůj nevybíravý zákrok.

Baník ovšem své vítězství uhájil a připsal si tak první vítězství. Zlín na něj naopak stále čeká a krčí se v nízkých patrech tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
fcb+mufc

3-0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Almasi pořád zraněn?

Reagovat
Lawman

Baník hrál 60 minut o jednoho chlapa více ale mohl být rád, že Zlín nevyrovnal. Nechápu Vrbu, že se na to díval a nic nedělal. Sakra, buď hrajeme aktivní obranu s hrozbou protiútoku anebo s početní převahou přejdeme na polovinu Zlína a tam báčko. Klasika Baníku. Stáhnutí se celého mužstva a nákopy do neznáma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele