základní část, 11. kolo
08.10.2022 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Spanilá jízda Teplic se zastavila proti Hradci. Sklářům nepomohlo k triumfu ani vyloučení Rybičky

Hradec Králové dokázal v 11. kole Fortuna ligy porazit rozjeté Teplice 4:1 a ukončil tak jejich sérii pěti zápasů bez porážky v řadě. Tři body se pro domácí ovšem vůbec nerodily snadno, Votroci totiž již od 30. minuty hráli bez vyloučeného Petra Rybičky. Po poločasovém výsledku 1:1 však dokázal překlopit výhru na hradeckou stranu dvěma zásahy Adam Gabriel.

Hradec Králové se musel připravit na složitý úkol, který ho na domácí půdě čekal. Teplice se totiž v posledních týdnech vybičovaly ke skvělým výkonům, které jim zajistily sérii pěti klání v řadě bez porážky. Naopak Votroci se v lize začali trápit, o čemž svědčily pouhé dva získané body z posledních čtyř střetnutí. Proti Spartě však trenér Miroslav Koubek viděl několik pozitiv, které chtěl přenést i do duelu se Skláři.

Hosté z Teplic v úvodu zaskočili Votroky aktivní hrou, kterou však nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Namísto toho si po akci z 19. minuty Hradec dokázal zásluhou Rybičky vybojovat pokutový kop, který musel potvrdit VAR. Penalty se ujal kapitán Jakub Rada a ranou pod břevno poslal domácí do vedení. Ve 30. minutě se nepříjemným faulem provinil Rybička a rozhodčí Ladislav Szikszay musel opět využít videozáznam. Tentokrát se ale VAR obrátil proti Rybičkovi a jeho zákrok byl oceněn červenou kartou. Teplice dokázaly srovnat ve 42. minutě, kdy po faulu Filipa Novotného v pokutovém území proměnil penaltu Filip Žák.

Votroci dostali od trenéra Koubka o poločasové přestávce asi pěkně za uši, neboť i v oslabení dokázali po změně stran potrápit hostující obranu. Nejprve se mohl z dorážky v těžké pozici prosadit Daniel Vašulín, jeho pokus ale o několik metrů minul bránu. Ovšem minutu nato už Hradec mohl slavit. Gabriel využil chyby teplické obrany, když dokázal šikovně přehodit brankáře Filipa Muchu a následně ještě zakončit do odkryté brány. Připsal si tak svoji první ligovou trefu v kariéře. Hradečáci ale nenechali nic náhodě a v 81. minutě odskočili na rozdíl dvou branek. Rada našel z přímého kopu přesně hlavu Ondřeje Ševčíka, který bezchybně zakončil. V 88. minutě přidal čtvrtý zásah Hradce a svůj druhý v utkání opět po standardní situaci mladičký Gabriel.

Hradec Králové tak dokázal prolomit nepříznivé výsledky a ze zápasu si odnesl plný bodový zisk. Oba celky se vrátí zpět do akce 15. října. Votroci změří síly se Zbrojovkou Brno, Skláři pak svedou bitvu s Českými Budějovicemi.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmín

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele