základní část, 13. kolo
22.10.2022 16:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Ševčík přihrával, Řezníček skóroval. Opory Zbrojovky řídily výhru nad Pardubicemi

Utkání s Pardubicemi jasně demonstrovalo, na kterých hráčích stojí hra brněnské Zbrojovky. Michal Ševčík s Jakubem Řezníčkem režírovali výhru Moravanů. Zatímco Ševčík všechny gólové akce hostů vymyslel, Řezníček je spolehlivě proměnil.

První půle přitom moc nenasvědčovala tomu, že by se Brňané měli oproti předešlým nevyvedeným týdnům herně zlepšit. Ostatně blíže gólu byly nejprve Pardubice. Hostující Alli odvrátil míč hlavou pouze k Janoškovi, který z voleje trefil břevno. Poté už se poprvé připomněl Ševčík, jenž přihrál Allimu, avšak rychlý křídelník Moravanů se trefil jen do náruče brankáře Východočechů Markoviče.

Později se Alli uvolnil okolo Černého a Ševčíkovi oplatil laskavost, jenže šikovný středopolař z voleje přestřelil břevno. Ve 40. minutě už se ale Zbrojovka mohla radovat. Ševčík na hraně faulu obral o balón Helešice a vynikající přihrávkou okamžitě nastartoval Řezníčka, jenž se trefil přesně k tyči - 0:1. Do přestávky se ještě pokusil kontrovat Janošek, mířil ovšem příliš vysoko.

Vstup do druhé půle vyšel ideálně Brňanům. Akci z 50. minuty, která vedla přes Ševčíka a Součka, zakončil další střelou mimo Markovičův dosah Řezníček. Na 0:3 mohl upravit Alli, jenže po centru zprava přestřelil svatyni Pardubic. Z pohledu Východočechů mohl snížit Lima, avšak po centru od Mareše netrefil bránu Zbrojovky. Aktivní Mareš vymyslel také pas na Hlavatého, ani jeho hlavička ale nezaměstnala brankáře hostů Berkovce.

A tak v 74. minutě přidali třetí gól Moravané. Ševčík průnikovou přihrávkou vysunul Alliho, jenž akci vyšperkoval přiťuknutím k Řezníčkovi, jemuž už zbývalo pouze trefit se do odkryté svatyně. O šest minut později se Pardubicím alespoň povedlo připravit Berkovce o čisté konto. Po přihrávce od Hlavatého si střeleckou pozici připravil Mareš a jeho tečovaný projektil zastavila až síť. Na 1:4 mohl v závěru po centru od Fouska upravit Rogožan, ten ale akci dvou střídajících hráčů zakončil nepřesnou hlavičkou. I tak se Zbrojovka po závěrečném hvizdu radovala z první ligové výhry po více než měsíci.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Championship

2:2

Reagovat
Bagr007

Řezníček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele