základní část, 3. kolo
13.08.2022 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dvě červené karty a spousta zmařených šancí. Boj na severu Čech rozhodl až v závěru Křapka

Bohemians ve třetím kole Fortuna ligy porazili Na Stínadlech domácí Teplice poměrem 1:0. O výhru svého týmu se v 85. minutě zasloužil Antonín Křapka, který rozhodující brankou podtrhl útočnou aktivitu Klokanů. Ti tak vyhráli na severu Čech i přesto, že bezmála 30 minut hráli v oslabení po zbytečném faulu Romana Květa.

Klokani byli v minulém kole velmi blízko dokonalému startu do ligové sezony, ve druhém poločase proti Baníku ale přišel jejich nečekaný krach a s ním také první ztráta bodů. Na koho se ale hosté mohli určitě spolehnout, byl Květ, který se zatím trefil v obou úvodních zápasech. Podobný talisman měli na druhé straně také domácí. Jakub Urbanec se totiž v prvních kolech trefil rovnou třikrát, Teplicím to ale stačilo pouze na remízu s Plzní a vysokou prohru na půdě Liberce.

Ofenzivně byla od počátku aktivnější spíše Bohemka. Klokany však brzdila nekvalitní koncovka, takže v úvodní fázi se i přes veškerou snahu dostali jen k pár střelám vedle. Výkon Teplic v útoku byl v první půlhodině naprosto tristní. Skláři neukázali vůbec nic a chvílemi to až vypadalo, jako by na půlce pražského týmu bylo snad neviditelné silové pole. Severočeši se osmělili až krátce před pauzou, kdy připravil Romanovi Valešovi po centru horké chvíle hlavičkou osamocený Abdallah Gnigue.

Obří šanci měli hosté pár minut po úvodním hvizdu druhé půle. Květ prošel po ose hřiště, ale obstřelem po zemi jen orazítkoval vzdálenější tyč. Klokani vypadali odhodlaní utkání konečně rozseknout, což se jim v 53. minutě skoro povedlo. Míč sice dostali do sítě, ale gól pro ofsajd platit nemohl. Další ofenzivní plány pak ale značně zkomplikoval Květ, který po kriminálním faulu na půlce hřiště zamířil předčasně do sprch. Hra se posléze více vyrovnala, avšak že by žlutomodří nějak výrazněji dominovali se říct nedalo. Nakonec se poměr sil na hřišti ještě vyrovnal, protože necelých 10 minut před koncem viděl na teplické straně druhou žlutou kartu Lukáš Mareček. Toho bleskově využili Bohemians a z kopaček Křapky se pět minut před koncem dostali do vedení. Teplice už odpověď nenašly a hosté si tak odvezli zaslouženou výhru.

Bohemka tedy navázala na výborné výkony z přípravy i úvodu nové sezony a podruhé zvítězila. V dalším kole 20. srpna přivítá na svém hřišti Hradec Králové. Skláři se ve stejný den představí na hřišti Baníku Ostrava.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (2)

Přidat komentář
eL

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele