základní část, 8. kolo
11.09.2022 19:00 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Slavia doma zesměšnila dalšího soupeře. Neškodné Budějovice zdeptala životní forma Tecla

Pražská Slavia si v osmém kole Fortuna ligy doslova pohrála s Českými Budějovicemi a zvítězila 6:1. Dva góly a asistenci si už během první půle připsal Stanislav Tecl, který tak s osmi trefami vévodí tabulce střelců. Sešívání zároveň prodloužili úctyhodnou domácí sérii, neboť ve Fortuna Areně za poslední čtyři ligové duely nasázeli neuvěřitelných 23 branek.

Sešívání se po neúspěšné turecké misi vrátili na domácí trávník v zápase s Českými Budějovicemi. Jihočeši na hřišti Slavie bodovali naposledy v roce 2005, kdy za ně ještě střílel góly bývalý reprezentant Marek Kulič. Domácí chtěli navázat na vydařená utkání z konce srpna, k čemuž jim měl pomoct i nejlepší střelec ligy Tecl. Ještě před úvodním hvizdem však slávistický realizační tým musel řešit komplikace ve středu obrany, neboť po zranění Tomáše Holeše při rozcvičce měl v kádru jen dva dostupné hráče na tuto pozici.

Od prvních minut Slavia podle očekávání dominovala a v sedmé minutě málem otevřela skóre. Po dobré práci Davida Juráska hlavičkoval Ondřej Lingr, fantastický zákrok ovšem předvedl Martin Janáček. O chvíli později už se ale domácí prosadili, sedmou ligovou trefu v ročníku si totiž po rohovém kopu připsal hlavičkující Tecl. Vzápětí se kapitán sešívaných blýskl znovu, když rychle vhodil dlouhý aut na rozběhlého Ivana Schranze, který procedil balon mezi nohama Janáčka. I ve zbytku první půle se Budějovice jen zřídkakdy dostaly na soupeřovu polovinu, Pražané navíc těsně před pauzou znovu udeřili, když si slávistický útok vyměnil role a po zpětné nahrávce Schranze míč do odkryté brány uklidil Tecl.

Druhý poločas následoval stejný scénář, v 52. minutě po chybě obrany Dynama nádherně zakroutil svou střelu levačkou do horního rohu Lukáš Masopust. Slávistický univerzál se tak radoval z ligové branky po 18 měsících, o chvíli později jeho trefu však trumfnul další hráč, jenž na střelecký zápis čekal jen o měsíc kratší dobu. Roman Potočný totiž napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a vymetl šibenici domácí brány. Pak už ale pokračovala krasojízda sešívaných, kterým vypomohl nebezpečným skluzem a následným vyloučením budějovický Jakub Hora. Vedení poté zvýšil Lingr a svou premiérovou trefu v červenobílém dresu si připsal také Ewerton.

Pražané tak získali další tři body. Následující zápas bude pro sešívané stěžejní, jelikož se 18. září ve šlágru kola střetnou s Plzní. Budějovice o den dříve čeká duel s Olomoucí.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia prokáže svou ohromnou kvalitu a rozdrtí dalšího soupeře

5:0

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
Lof

4:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele