základní část, 22. kolo
04.03.2023 18:00 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta neměla potíže s Teplicemi. Ukončila angažmá Jarošíka?

Před více než dvěma roky ukončila Sparta teplické angažmá trenéra Stanislava Hejkala. Stanou se nyní Pražané katem dalšího lodivoda "Sklářů"? To se teprve uvidí. Pokud se ale spekulace zakládají na pravdě, měl by Jiří Jarošík v Teplicích skutečně skončit. Podle médií se totiž mohl zachránit jen díky vítězství na Letné. Což ani náhodou nesplnil.

Sparta neměla se svým někdejším záložníkem Jarošíkem slitování. Severočechy jasně přehrála a potvrdila solidní formu, kterou se na jaře zatím může chlubit. Díky výhře 4:1 se navíc v ligové tabulce přiblížila druhé Plzni na rozdíl jediného bodu. Teplice naopak zůstávají na čtrnáctém místě s vyhlídkami pouze na tuhý boj o záchranu v nejvyšší soutěži.

Utkání na Letné se Sklářům začalo drolit od samotného začátku. Již v první desetiminutovce se zranil obránce Dramé, jenž musel předčasně střídat. V 18. minutě sice předvedl zajímavý průnik Gning, bránu ale netrefil. A pak už začali úřadovat domácí, kteří otevřeli skóre duelu po své první větší příležitosti. Po autovém vhazování Mejdra dostal Sadílek prostor k pasu do vápna, který zužitkoval zcela volný Kuchta.

Následně si šance vypracovávala téměř výhradně Sparta. Sörensen po standardní situaci ještě hlavičkoval nepřesně, ve 30. minutě už ale Letenští vedli o dvě branky. Panák prodloužil rohový kop k Čvančarovi, který měl, podobně jako Kuchta při prvním zásahu, snadnou práci. Ještě víc pak sparťanům usnadnil zápas Gning, který nejprve viděl žlutou kartu za faul a poté i červenou za nesportovní chování.

Hloupé vyloučení Teplice zcela paralyzovalo a po zbytek střetnutí se víceméně jen bránily protivníkovi. Nebezpečí pro defenzivu Severočechů představoval například Haraslín. Ten však před přestávkou přestřelil a devět minut po změně stran si pro změnu vylámal zuby na brankáři hostů Muchovi. Skórovali však jiní. V 58. minutě si po rohovém kopu málem vsítil vlastní gól Urbanec, jenž hlavičkoval do břevna, avšak dorážející Sörensen už Muchu přece jen překonal.

Utkání Letenským pochopitelně chutnalo a zcela nejvíc si pošmákl Kuchta. Útočník Sparty v 71. minutě využil toho, že Mabil vybojoval balón. Následně se Kuchta elegantně uvolnil okolo Chaloupka a střelou pod břevno vstřelil svou druhou branku v utkání. V závěru mohl Kuchta zkompletovat hattrick, po úniku se ale dostal do ostrého úhlu, z něhož netrefil svatyni Teplic.

Zdálo se, že Pražané okoření vítězství čistým kontem. Jenže v nastaveném čase vyrobili velkou chybu Vitík s Panákem. Toho využil Žák, po jeho zisku míče si Sy pohrál s gólmanem Sparty Kovářem a postaral se alespoň o čestný zásah Sklářů. Zároveň host ze Slavie vstřelil svůj první ligový gól. Po závěrečném hvizdu se nicméně radovali především domácí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele