základní část, 5. kolo
19.08.2023 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mistr na slušně zaplněných Stínadlech poprvé ztratil. Krejčí zakončil nešťastný týden vyloučením

Pražská Sparta v pátém kole FORTUNA:LIGY pouze remizovala v Teplicích 1:1. Po poněkud rozpačitém vstupu do zápasu postupně převzali hosté kontrolu nad děním na trávníku, za což byli odměněni ve 35. minutě, kdy se prosadil Jan Kuchta. Ještě před pauzou se však nechal vyloučit Ladislav Krejčí, jenž tak smolně navázal na neúspěch z úterního penaltového rozstřelu v předkole Ligy mistrů. Skláři dokázali početní výhodu využít v samém závěru hlavičkou Mohameda Yassera, a Letenští tak před téměř 16 tisíci diváky poprvé v sezoně ztratili body.

Sparta potřebovala hodit za hlavu nevydařený duel s Kodaní, v jehož penaltovém závěru selhal její dvorní exekutor Krejčí. Kapitán Letenských si chtěl spravit náladu už na hřišti Teplic, proti kterým za svou krátkou kariéru zaznamenal nejvíce vstřelených branek a jediný hattrick. Brněnský odchovanec však už jistě nerad vzpomínal na poslední představení Rudých na severu Čech, kde z tribuny sledoval chybu Caspera Höjera, jež zapříčinila bodovou ztrátu.

Domácí se favorizovaného soupeře nezalekli a už v úvodu utkání několikrát zahrozili. Nejblíže otevření skóre byl v osmé minutě Daniel Fila, který prudkým pokusem z dálky protáhl Petera Vindahla. Pražané se do zápasu dostávali pozvolna a první výraznou šanci měl až ve 25. minutě Lukáš Haraslín, jehož střelu zpoza šestnáctky tečoval bránící hráč těsně vedle.

O chvíli později pomohlo teplickým obrovské štěstí, když trefil tyč nejprve Matěj Ryneš a ihned poté také Jan Mejdr. Zlepšený výkon ale sparťané přece jen do poločasu přetavili ve vedoucí branku. Qazim Laci prodloužil míč za obranu na Kuchtu, jenž se tváří v tvář Tomáši Grigarovi nemýlil. V nastaveném čase však oslabil svůj tým Krejčí, který viděl červenou za faul na unikajícího Filu.

Ačkoliv žlutomodří drželi míč ve druhé půli častěji na kopačkách, směrem dopředu příliš nebezpeční dlouho nebyli. Vyloučení hostujícího kapitána přesto mohl v 57. minutě potrestat z ojedinělé příležitosti Tadeáš Vachoušek. Teprve 19letý útočník se ocitl na konci pohledné akce nikým nehlídaný před bránou úřadujícího mistra, jenže rána mu vůbec nesedla a skončila v zámezí. V 85. minutě se už ovšem Severočeši vyrovnání dočkali. Centr Nemanji Krsmanoviče od rohového praporku usměrnil hlavou za bezmocného gólmana Yasser.

Teplice tak zaskočily Spartu a podruhé za sebou s ní doma remizovaly. Další zápas je čeká 26. srpna ve Zlíně, Letenští se o den později střetnou s Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
podnebný

Dva dotazy pro pana Priskeho: 1. Proč nenechal odpočívat Krejčího, když nepostavil Sörensena, Kairinena, Birmančeviče, Sadílka ani Zeleného? V obraně se mohl hned od začátku usadit kapitán Pavelka, kde už dříve často zaskakoval. Případně mohl nastoupit Zelený, Vydra nebo Höjer, jehož "zranění" asi nebude vážné. 2 . Proč na penalty v utkání s Kodaní nestřídal brankáře? Bylo přece jasné, že Vindahla Dánové dobře znají a mají ho přečteného. Na rozdíl od neustálé pochvaly Vindahla trenérem si myslím, že Sparta koupila děravého gólmana a Vorel by dopadl o něco lépe. Odpovědí se asi nedočkám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele