Další články

Třetí hostování pro Simu, bývalého slávistu poslal Brighton ke glasgowským Rangers

Hodně nepovedenou sezónu prožil Abdallah Sima v dresu Angers. Francouzský celek jasně sestoupil z Ligue 1, ve francouzské druhé nejvyšší soutěži nicméně od další sezóny pobývat nebude. Bývalý hráč pražské Slavie, který u Les Scoïstes působil formou hostování, zamíří na další roční výpůjčku. Jeho dočasný příchod ve čtvrtek oznámili skotští vicemistři z Rangers.

Bývalý slávista Sima bude hostovat z Brightonu ve francouzském Angers

Bývalý útočník pražské Slavie Abdallah Sima stráví příští sezonu na hostování ve francouzském Angers. Senegalský fotbalista se tak ani ve druhém roce nedočká debutu za Brighton, který ho loni v létě z vršovického klubu vykoupil za zhruba 200 milionů korun.

Sima přestoupil ze Slavie do Brightonu, sezonu ale stráví ve Stoke City

Abdallah Sima přestoupil z pražské Slavie do anglického Brightonu a v novém působišti podepsal smlouvu do roku 2025. Kluby o tom informovaly na svých webech, výši transferu ale nezveřejnily. Aktuální sezonu stráví dvacetiletý Senegalec na hostování v druholigovém Stoke City.

Sima má podle Trpišovského ze Slavie namířeno do anglické ligy

Senegalský fotbalista Abdallah Sima zřejmě opustí Slavii a zamíří do anglické ligy. Po dnešním utkání 6. ligového kola v Karviné o tom informoval trenér Pražanů Jindřich Trpišovský. O jaký klub se jedná, kouč nespecifikoval, podle iSport.cz jde o Brighton.

Sima chce do Anglie, píše Evening Standard, zájem má prý Arsenal i West Ham

Slávista Abdallah Sima se dostal podle deníku Evening Standard do hledáčku anglických klubů v čele s Arsenalem a West Hamem. Devatenáctiletý hráč prý preferuje přestup do Premier League před jinými evropskými soutěžemi. Britská média odhadují jeho cenu na 25 milionů liber (zhruba 743 milionů korun), které údajně jeden z klubů už Slavii předložil.

The Guardian o Simovi: Jeden z nejžádanějších mladých útočníků

Za jednoho z nejžádanějších mladých útočníků v Evropě a muže s velkou budoucností, označil britský deník The Guardian střelce fotbalové Slavie Abdallaha Simu. Ve svém článku "Neskutečný potenciál: Simův vzlet od tréninků na farmě až k Arsenalu" si všiml jeho příběhu, jak se devatenáctiletý záložník propracoval za necelý rok z Táborska až do dnešního čtvrtfinále Evropské ligy.

Sima může v derby se Spartou hrát, odvolací komise mu snížila trest

Abdallah Sima ze Slavie nakonec bude moci nastoupit v nedělním duelu 26. ligového kola v pražském derby proti Spartě. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR mladému senegalskému kanonýrovi snížila disciplinární trest za dvou na jedno soutěžní utkání, které už vynechal o uplynulém víkendu.

Slavia se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro Simu

Slavia se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro Abdallaha Simu za vyloučení ve 24. kole první ligy s Opavou. Devatenáctiletý senegalský kanonýr má po verdiktu disciplinární komise Ligové fotbalové asociace přijít o venkovní utkání nejvyšší soutěže v Brně a následné derby v Edenu se Spartou. Obhájce titulu a lídr ligové tabulky o odvolání informoval na twitteru.

Slávista Sima dostal trest na dva zápasy a přijde o derby

Ofenzivní hráč pražské Slavie Abdallah Sima dostal za vyloučení v zápase 24. kola první ligy s Opavou od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace trest na dvě soutěžní utkání. Devatenáctiletý senegalský kanonýr přijde o nejbližší dva duely nejvyšší soutěže - o venkovní utkání v Brně a následné domácí derby se Spartou. Komise o tom informovala v komuniké.

Hráčem prosince v české lize byl zvolen Sima, trenérem Rada

Nejlepším hráčem první ligy za prosinec byl zvolen slávistický ofenzivní objev Abdallah Sima. Mezi trenéry ovládl anketu Ligové fotbalové asociace (LFA), která v Česku řídí dvě nejvyšší soutěže, jablonecký kouč Petr Rada. LFA o tom informovala na svém webu.

Krejčí a Sima jsou mezi padesátkou talentů podle UEFA

Sparťan Ladislav Krejčí mladší a slávista Abdallah Sima se dostali mezi 50 talentovaných hráčů, kteří by podle UEFA mohli v tomto roce zazářit. Evropská fotbalová unie sestavila seznam na základě výběru svých dopisovatelů. Oba zástupci české ligy se ocitli ve společnosti například vycházející dortmundské hvězdy Youssoufy Moukoka, který se v 16 letech stal nejmladším hráčem i střelcem německé ligy.

Sima je vděčný za šanci, kterou dostal, pomáhá mu i Traoré

Křídelník Abdallah Sima je vděčný za to, že v 19 letech dostal šanci hrát za slávistické fotbalisty. Senegalský talent ještě na jaře působil v tehdy třetiligovém Táborsku, až v průběhu podzimu si ho trenér Jindřich Trpišovský vytáhl z rezervy pražského klubu do "áčka", přesto je nyní klíčovým hráčem obhájce titulu.

Sima, to je hlavně pracovitost, adaptace, charakter, říká kouč

Když před necelým rokem viděl poprvé na tréninku kouč Táborska Miloslav Brožek v akci svého nového svěřence Abdallaha Simu, nenapadlo ho, jak rychle a daleko se dostane. Talent senegalskému hráči nechyběl. Ale Brožek připouští, že vedl i nadanější fotbalisty. Jenže podle něj má Sima, jenž se stal v posledních týdnech kometou v pražské Slavii, kombinaci důležitých předností.

Trpišovský: Musíme dát Simu na lavičku, aby nám zůstal do jara

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský po čtvrteční výhře 3:0 nad Beer Ševou v 5. kole skupiny Evropské ligy vtipkoval, že křídelního útočníka Abdallaha Simu posadí na měsíc na lavičku, aby v Edenu vydržel do jara. Devatenáctiletý Senegalec se totiž výrazně podílel na postupu Pražanů do jarní vyřazovací fáze soutěže.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele