Další články

Kulhánek si předvolá britského velvyslance kvůli urážkám českých dětí

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) si na pondělí předvolá britského velvyslance kvůli urážkám českých dětí v médiích a na internetu po fotbalovém utkání Sparty Praha s Glasgow Rangers. Napsal to na twitteru. Zápasu Evropské ligy na stadionu Sparty mohli ve čtvrtek kvůli dřívějšímu rasistickému chování části fanoušků přihlížet jen dětští diváci s doprovodem a opakovaně bučeli na hráče tmavé pleti Glena Kamaru. Britská média, trenér Rangers i Kamarův právník chování diváků odsoudili.

Policie odložila případ zveřejnění rasistického transparentu

Policie odložila případ rasistického transparentu, který v březnu po zápase Slavie s Glasgow Rangers někdo zveřejnil na internetu a který napadal záložníka glasgowského týmu Glena Kamaru. Člověka, který snímek dal na internet, policie nenašla. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. Pokud by se podle něj v budoucnu objevily nové informace, které by ukazovaly na pachatele, bude případ znovu otevřen.

Nejezděte do Prahy, varuje fanoušky Rangers Kamarův právník

Právník fotbalisty Rangers Glena Kamary varoval fanoušky glasgowského klubu před cestou do Prahy na zápas Evropské ligy proti Spartě. Podle Aamera Anwara by se v české metropoli mohli ocitnout v ohrožení života. Utkání 2. kola skupiny A se bude hrát na Letné ve čtvrtek 30. září bez diváků. UEFA zavřela Spartě stadion na jedno pohárové utkání za rasistické projevy části fanoušků v zápase 3. předkola Ligy mistrů s Monakem...

Skotská policie chce podle Kamarova právníka obvinit Kúdelu z rasismu

Skotská policie se podle právního zástupce Glena Kamary z Rangers chystá obvinit slávistického obránce Ondřeje Kúdelu z rasistického chování. Trestem může být pokuta nebo až půlroční vězení.

Kamara tvrdí, že od incidentu s Kúdelou je denně terčem rasistických urážek

Hráč glasgowských Rangers Glen Kamara uvedl, že od konfrontace se slávistickým obráncem Ondřejem Kúdelou v březnovém utkání Evropské ligy je denně terčem on-line rasistických urážek. V rozhovoru pro ITV News finský záložník také řekl, že ho zklamala reakce pražského klubu na incident v závěru zápasu, v němž se podle tvrzení Kamary český obránce dopustil rasistické urážky.

Kamarův právník označil trest pro Kúdelu jen za symbolické gesto UEFA

Právní zástupce fotbalisty Glena Kamary považuje předběžný jednozápasový trest pro obránce Slavie Ondřeje Kúdelu za údajnou rasistickou urážku za pouhé symbolické gesto. UEFA podle Aamera Anwara dělá málo pro to, aby z fotbalu vymýtila rasismus, a Kúdelu by měla rázně potrestat. Obhajobu Slavie považuje za neuvěřitelnou a fantaskní.

Kamara z Rangers trvá na rasistické urážce, Kúdela to odmítá

Glen Kamara po vyhroceném závěru čtvrteční odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow obvinil obránce Slavie Ondřeje Kúdelu ze lži. V prohlášení svého právníka, které zveřejnil na twitteru, finský záložník trvá na tom, že jej český stoper rasisticky urazil. Kúdela i vedení pražského klubu nařčení důrazně odmítlo. Incident bude vyšetřovat UEFA.

Slavia podala trestní oznámení kvůli napadení obránce Kúdely

Slavia podala trestní oznámení na hráče Glena Kamaru kvůli napadení obránce Ondřeje Kúdely po čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy s Rangers. Obvinění podala skotské policii prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve Velké Británii.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele