Jiránek možná zůstane v Birminghamu, McLeish s ním chce jednat

Martin Jiránek v létě odešel ze Spartaku Moskva do Birminghamu, kde podepsal smlouvu na jeden rok a po dlouhé aklimatizaci se konečně začíná prosazovat. A vedle posledních zápasů ho mohou těšit i slova manažera Alexe McLeishe, který není proti setrvání českého obránce po delší dobu...

Jiránek: Ve velkém finále se na favorita už nehraje

Až do konce ledna mohl obránce Martin Jiránek angažmá v Birminghamu City považovat za jeden velký omyl, protože celou sezonu jen vysedával na lavičce. Po radikálním zlepšení jeho pozice v týmu během února se ale v neděli dočkal jednoho z největších úspěchů své kariéry, když ve finále anglického Ligového poháru Birmingham porazil vysoce favorizovaný Arsenal 2:1.

Jiránek postoupil do finále poháru, ale Birmingham možná opustí

Pocity velkého vnitřního rozpolcení drtí Martina Jiránka. Ve středu večer s Birminghamem City zažil český obránce velký úspěch, když nenápadný tým postoupil do finále anglického Ligového poháru proti slavnému Arsenalu. Na druhou stranu Jiránka trápí, že dostává jen velmi málo šancí.

Čechům se v Premier Lize dařilo

Letošní ročník Premier Ligy měl opět početné české zastoupení, do soutěžního utkání jich zasáhlo hned deset. Kdo měl více čí méně úspěšnou sezonu? Eurofotbal.cz Vám přináší souhrnné hodnocení našich krajánků v Rusku.

Jiránek odchází do Anglie, bude hrát za Birmingham

Obránce Martin Jiránek přestoupil ze Spartaku Moskva do Birminghamu. Anglický celek za něj podle spekulací médií vyplatí 400 tisíc liber (12 milionů korun). Dohodu s Birminghamem potvrdil moskevský celek na svých internetových stránkách.

O Jiránka má zájem Espaňol

O obránce Martina Jiránka ze Spartaku Moskva se podle ruských médií zajímá Espaňol Barcelona. Jednatřicetiletý hráč má v ruském klubu smlouvu do konce sezony a vedení mu prý nebude bránit v odchodu.

Jiránek může opustit Spartak. Půjde do Atén?

Obránce Martin Jiránek by mohl po šesti letech opustit Spartak Moskva. Jednatřicetinásobný český reprezentant má podle svého agenta několik zajímavých nabídek od klubů z jiných zemí. Zájem o Jiránka jeví například aténský AEK.

Česká kolonie v Rusku, kdo je kdo?

Velké peníze a neustále rostoucí kvalita ruské nejvyšší soutěže láká na východ stále více českých fotbalistů. Šest týdnů před začátkem ligy je na soupiskách ruských mužstev dohromady jedenáct Čechů. V abecedním pořadí představujeme všechny zástupce české kopané a jejich vyhlídky pro nadcházející sezonu.

03.02.2010 Aktuality 193 komentářů
Zaujalo nás

Jiránek nejspíš prodlouží smlouvu se Spartakem Moskva

Obránce Martin Jiránek bude nejspíš i v dalších sezonách hrát za moskevský Spartak. Jak uvedl generální ředitel předního ruského klubu Valerij Karpin, bude smlouva s třicetiletým českým fotbalistou prodloužena o rok s možností opce.

Hašek veze dobrou zprávu: Koller a spol. chtějí reprezentovat

Potěšitelnou zprávu veze z Moskvy trenér české reprezentace Ivan Hašek, který včera sledoval utkání ruské ligy mezi Spartakem Moskva a Samarou, v němž nastoupili tři čeští hráči Jan Koller, Jiří Jarošík a Martin Jiránek. Všichni podali velmi dobré výkony a po utkání navíc včetně Radoslava Kováče potvrdili svoji chuť znovu reprezentovat.

Spoluhráči zvolili Jiránka kapitánem Spartaku

Obránce Martin Jiránek povede Spartak Moskva do nové sezony jako kapitán. Jednatřicetinásobný český reprezentant zvítězil ve čtvrtečním hlasování hráčů osmého týmu loňského ročníku ruské ligy. Jiránkovými zástupci byli zvoleni chorvatský brankář Stipe Pletikosa, záložník Denis Bojarincev a útočník Ivan Sajenko.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele