Černý bude pokračovat v Ajaxu, vysloužil si novou smlouvu

Na další roky strávené v amsterdamském Ajaxu se může těšit Václav Černý. Talentovaný český útočník letos nakoukl do prvního týmu slavného nizozemského klubu a od vedení si vysloužil novou smlouvu platnou do června 2020. Stejně dlouhé kontrakty čerstvě mají také záložníci Donny van de Beek a Abdelhak Nouri...

Mohlo to být lepší, přiznal rekordman české "21" Černý

Záložník Václav Černý dnes v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Maltě v Jablonci poprvé nastoupil za reprezentaci do jednadvaceti let a v 17 letech a 322 dnech se stal nejmladším hráčem v její historii. Zážitek z prvního startu za lvíčata mu navíc umocnila i přes hodinu trvající dopingová zkouška.

Už se cítím líp, když mluvím holandsky, řekl talent Černý

Přestože je mu teprve sedmnáct let, český útočník Václav Černý se už dokázal dostat do A-týmu Ajaxu. K prosazení mu pomohlo i to, že se rychle naučil tamní jazyk. Dokonce už se prý cítí lépe, když mluví nizozemštinou než česky. Život v Amsterodamu si pochvaluje a doufá, že ve slavném klubu zůstane dlouho.

Černý si užil další premiéru a věří, že pojede i do Jablonce

Ofenzivní hráč Ajaxu Václav Černý si po víkendovém debutu v nizozemské lize za A-tým slavného klubu připsal také premiérový start v pohárech. Sedmnáctiletý fotbalista nastoupil v 85. minutě úvodního duelu 4. předkola Evropské ligy proti Jablonci a hned několika akcemi rozbouřil hlediště Amsterdam Areny. Jeho celek slavil výhru 1:0.

Šilhavý věří, že pokud Černý nastoupí, nebude se mu tolik dařit

Jalonecký trenér Jaroslav Šilhavý je sice rád, že se sedmnáctiletý ofenzivní hráč Václav Černý prosadil do A-týmu Ajaxu Amsterodam, ale věří, že ve čtvrtečním úvodním duelu 4. předkola Evropské ligy se mu tolik dařit nebude. Kouč Severočechů by si přál v Nizozemsku zopakovat výkon z Kodaně, kde jeho tým v předchozím předkole zvítězil 3:2 a postoupil.

Černý je poprvé v zápasové nominaci A-týmu Ajaxu

Český fotbalista Václav Černý se v 17 letech poprvé dostal na zápasovou soupisku prvního týmu Ajaxu. Trenér Frank de Boer ho povolal na sobotní duel nizozemské ligy s Willemem II Tilburg. Na twitteru to potvrdil Černého agent David Nehoda.

Mladík Černý odjel s prvním týmem Ajaxu na soustředění

Sedmnáctiletý český útočník Václav Černý dostal šanci zabojovat o místo v prvním týmu Ajaxu Amsterodam. Trenér Frank de Boer ho zařadil do kádru pro soustředění v Rakousku.

Talent Černý podepsal v Ajaxu novou tříletou smlouvu

Sedmnáctiletý český mladík Václav Černý podepsal v amsterdamském Ajaxu novou tříletou smlouvu. Informoval o tom dnes hráčův agent David Nehoda. Původní mládežnická smlouva měla platnost do léta 2017, nyní dostal Černý profesionální kontrakt do léta 2018.

Černý by si na jednadvacítku troufl, Ajax mu chystá novou smlouvu

Nominace do českého národního týmu pro domácí mistrovství Evropy do 21 let je velkým lákadlem pro fotbalisty ročníku 1992 a 1993, šanci však má i teprve sedmnáctiletý Václav Černý. Útočník Ajaxu je v hledáčku trenéra Jakuba Dovalila a sám by si prý na tuto výzvu troufl.

Overmars: Hned jsem věděl, že Černý je mimořádný hráč

Pouhé dvě minuty prý stačily sportovnímu řediteli Ajaxu Marcu Overmarsovi, aby pochopil, jak mimořádně talentovaným fotbalistou je Václav Černý. Je rád, že nyní odchovanec Příbrami rozvíjí svůj talent právě v Ajaxu a věří, že se nejlepší český dorostenec roku 2014 brzy prosadí i v dospělém fotbale.

Nejlepšími českými dorostenci roku jsou Černý a Sadílek

Nejlepším českým dorostencem roku 2014 byl zvolen Václav Černý. Útočník juniorky Ajaxu tak potřetí v kariéře vyhrál anketu Grassroots, kterou FAČR oceňuje nejlepší hráče a trenéry mládežnického, ženského a neprofesionálního fotbalu a futsalu. Předchozí dva ročníky vyhrál mezi mladšími dorostenci.

Talent Černý roste v Ajaxu: naučil se řeč a už trénuje s A-týmem

Talentovanému mládežnickému reprezentantovi Václavu Černému se přiblížil sen hrát za A-tým Ajaxu. Sedmnáctiletý člen dorosteneckého výběru amsterodamského klubu se rychle naučil holandsky, zazářil v mládežnické Lize mistrů a už si zatrénoval s hráči prvního mužstva, s kterými by dokonce mohl odjet na zimní soustředění.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele