Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

AS Řím otočil duel s CSKA, to si odváží pětigólový debakl

Římané předvedli další suverénní výkon, byť na domácí půdě nejprve s CSKA prohrávali. Nakonec se ale vzchopili k parádní odpovědi a nasázeli svému soupeři pět branek. O tři z nich se postarali muži s kapitánskou páskou, Pellegrini s Mancinim.

CSKA Sofia se s Římany utkala v posledním roce už dvakrát a dnes chtěla navázat na impresivní představení z minulé sezony. Jenže proti ní stál jeden z největších trenérů historie, José Mourinho. Ten se dnes odhodlal k poměrně velké obměně základní sestavy. A určitá nesehranost byla na hře AS znát.

Už v desáté minutě se totiž obrana Vlků nedohodla, oba stopeři podcenili svého soupeře a s nimi se nikdo další nevracel dostatečně důrazně. Wildschut zvládl odcentrovat na střed vápna, kde si míč převzal Graham Carey. Tomu se povedlo proklouznout přes Manciniho a z úhlu ještě parádní ranou pod víko překonat Ruie Patrícia!

Trenér Mourinho se tvářil hodně překvapeně, ale jestli jeho svěřenci v této sezoně zatím něco ukázali, tak to byla vnitřní síla a nezdolné přesvědčení o tom, že když budou bojovat až do posledních minut, můžou vyhrát cokoli. Chvíli jim sice trvalo, než se dostali do tempa, ale patnáct minut po inkasované brance se Vlkům povedlo vyrovnat. Karsdorpův krásný centr si ze vzduchu ukázkově stáhl kapitán Lorenzo Pellegrini a následně téměř automaticky poslal jemný oblouček k tyči!

Krásný gól, který dal vzpomenout na jistého kapitána AS s desítkou na dresu ale nebyl tím jediným, na co se AS zmohlo. Za dalších dvanáct minut se míč od Péreze dostal k Šomurodovi, který jej udržel a poslal na kraj vápna na Stephana El Shaarawyho. Ten si balon srovnal a poslal ho přesnou ranou k tyči - 2:1.

Druhá půle začala poměrně tiše, bez větších šancí či vzruchu. Soudě dle dalších situací ale spíš jen AS sbíralo síly na drtivý závěr. Nejprve se v 62. minutě prohnal do vápna mladý odchovanec AS Řím Calafiori, který se postupně vyhnul dvěma obráncům a přihrávkou pod sebe oslovil Pellegriniho. Mladý záložník pak už snadno posunul míč za záda brankáře Busatta.

Římané prostřídali několik hráčů a kromě toho dostal první žlutou kartu hostující Yanic Wildschut. V rozmezí třinácti minut pak následovala druhá žlutá pro stejného hráče za faul na unikajícího Carlese Péreze. A Řím svou přesilovku využil okamžitě. Po rohovém kopu AS následoval centr do vápna, který Smalling poslal jen do tyče. Od ní se ale balon dostal k Gianlucovi Mancinimu, který v roli kapitána po střídajícím Pellegrinim skóroval.

O pouhou minutu později Eldor Šomurodov zakončil svůj postup do otevřené obrany ranou do tyče. Uzbecký střelec se hodně snažil o gól, ale když ho nedal sám, aspoň ho vymyslel. Za dalších 60 vteřin vysunul nabíhajícího Tammyho Abrahama, který si pohlídal ofsajdovou linii a chladnokrevně zakončil na zadní tyč nad padajícím brankářem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat
scr

Reagovat
Largo

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nechytá Fuzato?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele