Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar skolil Kluž i v odvetě, v Konferenční lize má blízko k postupu do play-off

Alkmaar je jednou nohou v další fázi Konferenční ligy. Stejně jako před dvěma týdny se mu povedlo skolit Kluž i v tomto případě, celkově uzmul své třetí vítězství a upevnil si svou první příčku v tabulce skupiny D. Hosté naopak živí už pouze malou naději na uzmutí aspoň druhé příčky, s pouhým jedním bodem na kontě jsou poslední a od kýžené mety je dělí bodů pět.

Lepší vstup do utkání si v podstatě nizozemský celek ani nemohl přát. Už v 5. minutě se totiž ujal vedení, které pak ve zbývajícím čase udržel až do konce, a navíc svůj těsný náskok ještě navyšoval v samém závěru. Jeho soupeř naopak potvrdil, že v útoku se mu na evropské scéně jednoduše nedaří. Dosud si zapsal jedinou branku, neskóroval tak už ve svém třetím střetnutí.

Svou první větší možnost zužitkovalo AZ ku prospěchu svému. Karlsson z levé strany přetáhl svůj centr na zadní tyčku, míč propadl ke Gudmundssonovi, a protože bek Camora ke svému protivníkovi nepřistoupil včas, první změna skóre byla na světě. Ve 34. minutě se pokoušel o vyrovnání stavu Culio, neseřídil ovšem svá mířidla správně a vypálil jen mimo domácí bránu.

Jinak však byl směrem dopředu spíše aktivnější Alkmaar, jenž každopádně poměrně dlouhou dobu hledal cestu za pojištěním svého gólového odstupu od Kluže. Nejvíce favoritovi tohoto klání zatrnulo v 85. minutě, Deac trefil brankovou konstrukci. O minutu později se nicméně již prosadil úspěšně Pavlidis, který doklepl balón za brankovou čáru po přihrávce Karlssona.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele