Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 3. kolo
21.10.2021 18:45 CET
6 : 1
(2:1)
Stadión:
 

Reportáž

Bodø/Glimt doma zesměšnilo AS Řím šesti góly

Šok, na který fanoušci AS ještě hodně dlouho nezapomenou. Římské AS, jasný favorit utkání i celé skupiny, totiž po naprosto nedůstojném výkonu dostal v Norsku šest branek a Bodø/Glimt se usadilo místo něj na prvním místě.

Trenér José Mourinho překvapil nebývale rozsáhlou obměnou kádru, protože oproti ligové scéně posledního zápasu nasadil hned devět nových hráčů! Domácí celek měl výhodu umělého povrchu a taky byl zvyklý na mrazivé podmínky, které Italy trochu překvapily. Na jejich hrotu se poprvé v sezoně od úvodu utkání objevil přehlížený snajpr Borja Mayoral.

A i když by se dalo říct, že tolik změn je až moc nebo že hráči nebudou sehraní, byl to spíš přístup favorita, který šokoval nejen těch pár stovek věrných fanoušků, kteří podnikli čtyřhodinovou cestu letadlem. Pomalé tempo, prakticky žádný důraz a z mnoha tváří jsme mohli vyčíst i nepochopení vlastní úlohy na hřišti. Zato domácí se do soupeře pustili plnou parou.

Bylo na nich vidět, že v tomto ročníku je to jednoznačně utkání roku a domácí fandové je taky oprávněně hnali vpřed. Už po osmi minutách byli za tohle povzbuzování odměnění první brankou. Stačila jedna narážečka u vápna, jeden náběh do vápna a Sondre Brunstad Fet mohl servírovat do druhé vlny skvělou nahrávku. Na tu si naběhl Erik Botheim a nedal Patríciovi žádnou šanci.

Na domácích bylo jasně vidět, jak moc chtějí vyhrát, co jsou ochotní udělat pro vítězství a s jakou chutí hrají. Po dvaceti minutách se černý scénář AS začal ještě zhoršovat, Patrick Berg u vápna dostal nahrávku od Solbakkena, nikdo ho před vápnem neobtěžoval a Berg mohl v klidu zamířit. Zvolil pak krásnou ránu k tyči a Patrício se opět natahoval zbytečně - 2:0.

Trenér Mourinho vypadal hodně překvapeně a hostující hráči rovněž. Postupem času se ale oklepali a snažili se vymýšlet i něco dopředu. Pomohla jim 29. minuta, ve které do té doby neviditelný Diawara vyslal krásný pas za obranu, našel jím nabíhajícího Carlese Péreze a ten technicky obstřelil brankáře Chajkina.

Do druhé půle už nastoupili Mchitarjan se Šomurodovem a Cristantem, obětováni byli Darboe a Villar s Mayoralem. Jenže obrana AS dál pokračovala v hororovém vystoupení. Sedm minut po změně stran Sampsted nevzdal souboj u čáry (na rozdíl od dvou soupeřů, kteří spoléhali na odkop od brány) a dokázal v pádu nahrát na Erika Botheima, pro nějž byla třetí branka snadnou lahůdkou.

José Mourinho nevěřil svým očím, ale mizérie AS ještě nebyla u konce. Dvacet minut zbývalo do závěrečného hvizdu, když Botheim vymyslel krásnou přízemní přihrávku skrz obranu, Marash Kumbulla nestíhal rozeběhnutého Olu Solbakkena a ten zakončil svůj sprint nádherným lobem přes Patrícia - 4:1.

Vzhledem k tomu, co následovalo, by i tohle byl ještě docela příjemný výsledek. Erik Botheim už ležel na zemi, ale ještě dokázal píchnout do míče a nahrát ho Amahlovi Pellegrinovi, který z úhlu vápna propálil brankáře Patrícia. Obrana AS v tuhle chvíli vypadalo spíš jako amatérský tým, který by ani partě trenéra Pepika Hnátka nesahal po kotníky. V 80. minutě uzavřel na hrozivých 6:1 pro domácí dnes skvělý Solbakken, který si naběhl za stopery a obešel pohodlně i brankáře Patrícia.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (33)

Přidat komentář
berliner

Jedeme AS tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Largo

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0, překvápko

Reagovat
Pablos

větší než si čekal

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HugoBoss27

0-5

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Front hell

Pán se vyzná

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Stana95

tak jedna věc je že tuhle konferenční kokotinu máme jakožto Italský tým úplně u prdele, ale tohle už je možná trochu moc, ne?

Reagovat
10

hovada

Reagovat
Gimme

Fakt mrdky Tohle je ještě větší ostuda, než ten ornitolog z Lazia

Reagovat
Pablos

Reagovat
penepi

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
GEGE

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Heresy

Special one..

Reagovat
smazaný uživatel

Vivat Mourinho, je to proste genius a dalsi spasitel . Za 7 milionov rocne pobil akykolvek rekord v co najkratsom case dostat debakel. A este s kym, hanba na 300 rokov. Este kupte aspon 10 strednych utocnikov a jebte na defenzivu. A portugalskemu picusovi dajte aspon 20 mln rocne

Reagovat
Cobra

Reagovat
Čenda

Co se tam kua dělo??

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
DieFohlenBMG

Italíky sestřelil Nor Pellegrino

Reagovat
DieFohlenBMG

Asistenci pomohl Fet

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
robbik

Tak nevim, jestli Mourinhovi verim, ze neni jednou nohou v Newcastlu..

Reagovat
opretis

Do pici, coze?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mourek nezklamal. Řekl že to bere na sebe protože ti hráči na to neměli

Zachovat se jako frajer a přitom potopit hráče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele