Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 3. kolo
21.10.2021 16:30 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Hráči Maccabi Tel Aviv (© AFP)

Helsinky utrpěly debakl od Maccabi Tel Aviv, hosté ve Finsku vstřelili pět branek

Ne že by si Helsinky vyloženě zavřely bránu, která vede do jarní fáze Konferenční ligy, po těžkém debaklu s Maccabi Tel Aviv každopádně mají pozici opravdu pořádně ztíženou. Hosté byli na finské půdě pasováni do role mírného favorita, úplně se nicméně nepočítalo s takovým jasným vítězstvím, které se nakonec urodilo v jejich prospěch. Skórovali pětkrát.

Ještě v prvním poločase se utkání zdálo být vyrovnané, domácí bezpochyby nebyli bez šance na uzmutí nějakého cenného výsledku. Izraelský výběr se dočkal prvního přesného zásahu ve 28. minutě, to když Golasa na hranici šestnáctky přistrčil míč na Kanichowského, ten si ho co nejrychleji narovnal na pravačku a zamířil podél marně se natahujícího gólmana Keta.

HJK se potřebovalo po obrátce zásadně zlepšit, především pak v ofenzivě, ale všechny plány, které střádaly k cestě za obratem v tomto zápase, hodně narušil moment ze 49. minuty. To se totiž Maccabi prosadilo díky pokutovému kopu, nařízenému českým sudím Orlem, který měl klání na starosti. Tenho ve vlastním vápně přidržel Pericu a sám faulovaný penaltu proměnil.

Helsinský celek pořád pouze tápal, evidentně ho i dost psychicky rozložila druhá inkasovaná branka. Naopak jeho soupeř působil ve velké pohodě, kterou vlastně potvrdil po hodině hry. Geraldes od pravé lajny přetáhl centr na zadní tyčku, tam vyhledal volného Kanichowského, jenž po bleskovém zpracování následně propálil jak bránícího Morena, tak především Keta.

Maccabi působilo hladověji i v poslední třetině hry této partie a vedení navýšilo ještě dvakrát. Je třeba připomenout, že tento počin se mu zdařil až v závěrečných minutách, a to nejprve zásluhou Saborita, jenž potrestal faul O'Shaughnessyho na Guerrera v pokutovém území úspěšnou desítkou, a pak prostřednictvím přesné hlavičky Shamira po pasu Geraldese.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele