Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Maccabi Tel Aviv zvládlo proti Helsinkám i odvetu, v Konferenční lize si zahraje i na jaře

Situace v tabulce skupiny A si již po čtyřech odehraných kolech vystavila přesné mantinely. Už nyní je jasné, že Helsinky po prohře na půdě tel-avivského Maccabi nemůžou usilovat o postup do další fáze Konferenční ligy, podobně jako Alaškert, zatímco izraelský výběr bude bojovat ve zbývajících dvou zápasech o první místo v konečném pořadí s lineckým klubem.

Možná se čekalo, že především finský celek bude v tomto čtyřčlenném uskupení vzdorovat o něco více. Přece se ale ve finále ukázalo, že třeba konfrontace s o něco ostřílenějším Maccabi byla jednoduše nad jeho síly, a tak musel skousnout tvrdou realitu neúspěchu předčasně po tomto klání. Svému soupeři nedokázal nikterak oplatit debakl, jaký utrpěl před dvěma týdny.

První přesný zásah tohoto utkání přišel na řadu ve 22. minutě. Kanichowsky na hranici vápna zakombinoval s Kuwasem, druhý jmenovaný se jal zakončit po zemi a udělal moc dobře, jeho pokus totiž skončil u vzdálenější tyčky. Ve 31. minutě se Kuwas snažil náskok ještě navýšit z přímého kopu, každopádně jeho slušnou střelu mu u tyče zlikvidoval pozorný gólman Keto.

Helsinky se marně pokoušely najít nějakou odpověď na inkasování z první půle, v 65. minutě se navíc jejich naděje na zisk pozitivního výsledku ještě snížily, poněvadž přihrávku Kuwase si srazil nešťastně do vlastní sítě vracející se Lingman. Poslední klíčový moment tohoto duelu byl vykázán v samém závěru, z dálky se ukázkově do šibenice trefil svou pumelicí Hozez.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
berliner

Tady fandim HJK ale hostum moc neverim tak dejte aspon 1 Gol tip 2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele