Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 1. kolo
08.09.2022 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Basilej po přestávce zabrala a skolila v Konferenční lize Pjunik

Pjunik při své premiéře v hlavní fázi evropských pohárů úplně nezklamal, ale ani nezazářil. Do poločasu držel nerozhodný stav, po obrátce však obdržel dva góly, v obou případech ho setnul Wouter Burger, takže se žádný překvapivý výsledek nekonal. Basilej zkrátka stvrdila roli favorita a arménského nováčka Konferenční ligy, zároveň také zcela zaslouženě, porazila.

Možná že ostřílenější Basileji chviličku trvalo, než se dostala do svého tempa, a nakonec jí k jakémusi probuzení dopomohla hlavně nařízená penalta. Sergio López z pravé strany svým centrem hledal v pokutovém území hroťáka Finka, bránící Miljkovič ho stáhl k zemi, a sudí Juan Martínez bez milosti ukázal na bílý puntík. Pokutového kopu se následně ujal Males, který neměl problém zacílit do protipohybu brankáře Jurčenka. Vedení ovšem švýcarskému výběru ve finále nevydrželo nikterak dlouho, ve 27. minutě se totiž hostům podařilo srovnat gólové účty. González se ve vápně rozhodl vypálit, jeho pokus ještě stačil zablokovat bránící Nuhu, míč se ale dostal do cesty Dašjana, jenž ho po rychlém zpracování uklidil pod břevno.

Krátce po přestávce si nicméně domácí navrátili těsný náskok na svou stranu a dostali se opět do optimální pohody. Millar zleva poslal přihrávku do šestnáctky, skluzující Cociuc merunu ve skluzu neodvrátil do bezpečí, ba naopak ji ve finále zpracoval pro Burgera, který levačkou zacílil do spodního rohu brány ke vzdálenější tyčce. Jerevanský rival na druhé inkasování již reagovat nedokázal, Basilej přitom stačila svůj náskok ještě pojistit v 76. minutě, to když se Augustin zachoval nesobecky, po Ndoyeově pobídce zprava přenechal na hranici vápna balón lépe postavenému spoluhráči Burgerovi, jenž tvrdou dělovkou propálil na bližší tyči Jurčenka.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, sport.ch

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele