Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Basilej přišla se Žalgirisem o dvoubrankový náskok a postup do osmifinále KL nemá ve svých rukách

Basilej mohla po losu základní skupiny Konferenční ligy "jásat", ovšem v roli jasného favorita si své působení výrazně komplikuje. V dosavadních pěti duelech získala osm bodů a zatím se nachází na čele skupiny H, jenže nyní i přes pohodlný náskok nakonec jen remizovala s podceňovaným litevským Žalgirisem a po nepovedeném dvojzápase se Slovanem Bratislava nevyhrála potřetí za sebou.

Na závěr hlavní fáze zavítá do Jerevenu a s místním Pyunikem nesmí prohrát, jinak jeho pohárová cesta pro letošek skonči. Navíc první místo nemá ve svých rukách, protože jestli si Slovan za týden přiveze všechny tři body z Litvy, tak i v případě úspěchu v Arménii skončí nejlépe druhá. Do tohoto duelu přitom vstoupila fantasticky a během osmnácti minut vedla 2:0, jenže Žalgiris se nevzdal a díky dvěma trefám Mathiase Oyewusiho srovnal na konečných 2:2.

Svěřenci trenéra Alexandera Freie začali hodně zostra a ani ne po šedesáti sekundách bleskově otevřeli gólový účet tohoto čtvrtečního duelu. Po odvráceném přímém volném kopu z pravé strany se opřel do balónu Andy Diouf a dělovkou z dobrých pětadvaceti metrů vymetl všechny pavučiny v levé šibenici. Švýcarský výběr podruhé a naposledy skóroval v 17. minutě, když Andi Zeqiri převzal nahrávku od Malese a z dvanácti metrů nechytatelně zavěsil pod břevno.

Litevský vyzyvatel se postupem času stále častěji dostával do hry a snížit mohl krátce po odehrané půlhodině, avšak rozběhnutý Renan Oliveira napálil z bezprostřední blízkosti jen bližší tyč. Nicméně ve 43. minutě velmi netradičně skóroval Oyewusi. Ten dotíral na rozehrávku brankáře Hitze, který otálel tak dlouho, až jen napálil nigerijského útočníka a k naprostému šoku všech zúčastněných zapadl míč do sítě - 2:1.

Želgiris rozhodl o zisku důležitého bodu krátce po odehrané hodině, neboť Oyewusi převzal finální kolmici od střídajícího Kyeremeha a po krátkém sólu se trefil přímo k levé konstrukci. Basilej poté tlačila, jenže žádnou gólovou možnost si nevypracovala a z trávníku tak odcházela zklamána. Hosté zůstali ve hře o postup, na závěr ale musí před vlastním publikem porazit Slovan.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Imos

jsem se ještě neptal, taky sleduješ Žalgiris?

Reagovat
smazaný uživatel

Dříve více. Nyní už jen okrajově.

Reagovat
Imos

chápu chápu, i tak to je o 100% víc jak většina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imos

Dneska hodně zajimavý, skvělá remíza, aby to Slovan ještě neprosral

Reagovat
Imos

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Basilej Skupina tragédů

Reagovat
AC.Milan

Díky

Reagovat
Ranoth

to este Slovan skonci prvy ?

Reagovat
Imos

neboj, prohraje ve Vilniusu a bude třetí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele