Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Pablo Fornals (© AFP)

West Ham United hladce vyhrál v Bukurešti a jako jediný tým Konferenční ligy zůstal stoprocentní

Londýnský celek sice nenastoupil do svého závěrečného duelu hlavní fáze Konferenční ligy v nejsilnějším možném složení, ovšem i přesto snadno přehrál rumunského soupeře FCSB po výsledku 3:0 a skupinu B ovládl se ziskem plného počtu osmnácti bodů. Letos se v evropských pohárech povedlo dosáhnout na tento husarský kousek jen mnichovskému Bayernu v Lize mistrů. Naopak rumunský výběr končí beznadějně poslední bez jediné výhry.

Kladiváři sice vstoupili do utkání v Bukurešti o něco opatrněji, ovšem po úvodní dvacetiminutovce zabrali a na hrací ploše dominovali. První velkou šanci si vypracovali v polovině úvodního dějství, když po přihrávce z levé strany stanul před hranicí brankového území skluzující Mubama, kterého však z bezprostřední blízkosti famózně vychytal brankář Târnovanu a ten si vzápětí poradil i s dorážkou pozdějšího hrdiny Pabla Fornalse.

Hostující srážce se znovu musel vytáhnout zhruba deset minut před přestávkou, neboť brilantně odvrátil do strany nepříjemnou teč Downese. Londýnský klub se přeci jen dostal do zaslouženého vedení ve 40. minutě a prosadit se dokázal právě Fornals. Šestadvacetiletý španělský záložník si v pokutovém území protivníka zpracoval dlouhý pas od Johnsona a ze čtrnácti metrů nekompromisně překonal Târnovanua.

V poslední minutě první půle chtěl navýšit náskok West Hamu Akird po rohovém kopu, ale na brankové čáře dokázal odkopnout balón do bezpečí pohotový Pantea. Hosté pojistili svůj náskok zhruba deset minut po výměně stran. Po pasu českého obránce Vladimíra Coufala z pravého křídla (ten nastoupil v základní sestavě a nakonec odehrál 66 minut), se položil do hlavičky Mubama a trefil bránícího Jojskima Dawu, od kterého se míč odrazil přímo k protější konstrukci.

O osudu tohoto čtvrtečního utkání bylo definitivně rozhodnuto v 65. minutě, podruhé totiž skóroval Fornals. Tentokráte si po pasu z levé strany a zásahu domácího strážce velmi rychle zpracoval balón a z deseti metrů ho po zemi usměrnil do poloprázdné branky. Svěřenci trenéra Davida Moyese chtěli přidat čtvrtou trefu za dalších jedenáct minut, nicméně osamocený Scarles těsně netrefil prostor tří tyčí. West Ham i přesto odcházel z trávníku velmi spokojen.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
OnlyWHU

Hezká trojka v závěrečným zápase, vylepšená hezkou nulou. Bez ztráty bodu ve skupině to dal jen v LM Bayern. Dnes baby sestava vyztužená dobře hrajícími mazáky Aérolou, Ogbonnou, Coufalem, Lanzinim a naši nejlepším hráčem Fornalsem. Cenných 95 min. Aguerda na rozehrání. Mladíci nezklamali a v závěru zuby nehty tu nulu udrželi. Tuhle výhru ani náhodou nezlehčuju - viz Villareal v Poznani. Klobouček před odvahou Moyese. Tak a teď hrr na Crystal Pal.. To už bude zábava z jinýho soudku. COYI!!!!

Reagovat
Leon7

Upřímně jsem si od toho zápasu nic nesliboval, ale užil jsem si ho jak dlouho žádnej jinej Skvělej výkon odevšech ,kombinační fotbal plnej přihrávek a napadání škoda, že tak nehrajeme i v PL. Nejlepší hráč na hřišti za mě Downes. Skvělej jak dopředu tak dozadu. Před sezonou jsme se divili kdo to je, ale on je to takovej malej Rice s větším potenciálem do ofenzivy. Roste každým zápasem! Jinak Steaua naprosto tragická až mě to překvapilo. Skóre ze zápasů s West Hamem a Silkeborgem 1:16! Mluví za vše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele