Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
23.02.2023 21:00 CET
1 : 0
5:3 pen.
(0:0, 1:0)

Reportáž

Musa Gurbanly v souboji s Michaelem Ngadeuem (© AFP)

Gent stačil srovnat, vynutil si prodloužení i penalty. Karabach pak v rozstřelu neodmaturoval

Vyrovnaný souboj o osmifinále Konferenční ligy urval ve svůj prospěch Gent. Karabach ještě zhruba čtvrthodinu před koncem základní hrací doby držel postupové trumfy ve svých rukou poté, co v prvním střetnutí v Baku zvítězil o jednu branku, přece každopádně inkasoval, a tak se muselo prodlužovat, a pak došlo i na kopání penalt. A domácí tuhle disciplínu zvládli lépe.

První velkou možnost ke skórování si vytvořili hosté už ve 2. minutě. Jejich soupeř evidentně hodně zaspal, jinak by si ve vápně hlídal Mustafazadäho bezpochyby daleko precizněji. A měl ve finále jediné štěstí, že hostující stoper nasměroval svůj pokus hlavou pouze do břevna.

Až ve druhém poločase Gent začal opravdu zásadněji hrozit. V 57. minutě se svou hlavičkou neuspěl Cuypers, který zamířil v podstatě pouze do stojícího obránce B. Hüsejnova, krátce nato ostře vypálil Kums, avšak hostující brankář Gugešašvili se mezi třemi tyčemi bravurně vyčinil.

KAA se nakonec propracovalo k potřebnému přesnému zásahu až v 74. minutě. Dopomohlo si standardní situací, kterou rozehrál Hong, Ngadeu míč ve vápně sklepl do brankového území pro střídajícího Orbana, a ten z blízkosti neměl problém překonat Gugešašviliho.

V nastavení druhého dějství ještě na krátkou dobu rozradostnil Karabach náhradník Benzia poté, co mu Šejdajev předložil přihrávku před prázdnou bránu, jenže tahle trefa nakonec nebyla uznána, poněvadž se ázerbájdžánský forvard předtím dostal s merunou těsně mimo hrací plochu.

Prodloužení postupujícího nerozsoudilo, to až penaltový rozstřel. A v něm byl úspěšnější belgický celek, který proměnil všech pět pokutových kopů. Hosté zaváhali v nejnevhodnější moment, Benzia nevyzrál na zasahujícího gólmana Roefa ve čtvrté sérii, zatímco na druhé straně Van Daele následně nekompromisně prostřelil Gugešašviliho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele